Pages

| Rooma | Midihame |

1

Muistatteko, kun kirjoittelin ensimmäisessä Rooman asupostauksessa, että Roomassa ei ole helppoa ottaa kuvia,  joissa taustalle ei tulisi autoja tai muita ihmisiä? Tässä todistusaineistoa. Eipä sillä, tälläkään kertaa ei oltu liikkeellä asukuvaustarkoituksessa vaan nämäkin kuvat napsaistiin nopeasti muun turreilun ohessa, joten epätäydelliset kuvat saavat luvan kelvata!

Tällä kertaa suunnattiin mun suosikkisuihkulähteelle Roomassa. Sellainen tuntui muodostuvan jokaiselle Roomaan asustelemaan muuttaneelle tutullekin. Mun tapauksessa kyseessä on Piazza Barberinilla sijaitseva Fontana del Tritone. Mikä siinä sitten oikein viehättää? En oikeastaan tiedä. Jonin kysyessä sanoin, että nuo vihaiset kalat! Kyse kun ei ole ollenkaan siitä, että suosikkisuihkulähde olisi välttämättä esteettisesti miellyttävin tai suosikkitaiteilijan merkittävä teos (tämä on muuten Berninin kätten jälkeä). Kyse on vaan siitä fiiliksestä. Jostain selittämättömästä tunnesiteestä. Mulla se on kai muodostunut siitä, että melkein aina kaupungilla pyörimisen jälkeen suuntasin kotiin bussilla, joka körötteli tästä ohitse. Kun monta kertaa viikossa hikoilee ääriään myöten täynnä olevassa bussissa, niin kyllä siinä alkaa ihminen yllättäen ilahtumaan vihaisista kalapatsaista. Sanokaa mun sanoneen. Tuo suihkulähde vaan ilahduttaa mua.

Roomassahan on yli 2000 suihkulähdettä, mutta oletteko koskaan kuulleet syytä niiden runsaalle määrälle? No kohta olette! Roomahan on kuuluisa akvedukteistaan, siis niistä valtavista, taidokkaasti rakennetuista sillalta näyttävistä vesijohdoista. Sellaisiahan on Roomassa rakennettu jo vuosisatoja ennen ajanlaskun alkua. Nehän toivat vettä kaupunkiin painovoiman avulla (idea, jota nykypäivänäkin hyödynnetään muuten vesitorneissa) ja pitihän sitä vettä saada jollain konstin myös kaupungin asukkaille juotavaksi - siispä rakennettiin suihkulähteitä, jotta kansa pääsi juomaan!

Tuossa Piazza Barberinin reunalla on toinenkin Berninin veistämä suihkulähde - merkittävästi pienempi sellainen - ja olen siinä käsityksessä, että se oli ennen vanhaan hevosten juomapaikaksi tarkoitettu Fontana delle Api (mehiläisten suihkulähde). Ah, voisin jatkaa suihkulähteistä ja niiden teknisestä puolesta vielä vaikka kuinka, mutta jätetäänkö tällä kertaa tähän, heh?

2 3 4 5 7 6
| HAME - LIDEX | PAITA - H&M | SANDAALIT - ESPRIT | LAUKKU - FIRENZESTÄ |

Suihkulähteistä takaisin asuun, josta täytyy sanoa vielä sen verran, että tässä on muuten meikäläisen suosikki kaikista niistä, joita tuolla reissussa päälleni vetelin. Tuo hame on parhaiten edukseen luonnossa, jossa se pääsee hulmuamaan rauhassa (tuossa kohdassa kävi muuten sellainen tuuli, että välillä sai pidellä helmoista kiinni, ettei kävisi Marilynit). Kaiken lisäksi se on vieläpä niin mukava, ja helman mitaltaan käytännöllinen, että lensin molemmat matkat tässä asussa.

Menomatkalla jalassa oli kyllä toiset kengät - mustat sirot balleriinat, jotka tähänkin asuun noita sandaaleita paremmin sopivat. Ne vaan kävivät vähän puristaviksi lennon ja kuumuuden seurauksena, joten tallustelin menemään mukavuus edellä. Oikeastaan parhaimmillaan tämä asu olisi kyllä korkojen kanssa. Niin se aina taitaa midimitan kanssa olla, mutta toistan taas itseäni - sellaista se arki on, kompromisseja.

Mitä piditte asusta? Vai turtuiko aivot suihkulähdetarinoista niin, ettei jaksanut enää keskittyä mihinkään? Kommenttia saa jättää ja kysymyksiä aina heitellä - teidän kanssa on niin kiva turista kommenteissa!

12 Kommenttia

 1. Musta tällaisissa liikennekuvissa just on sitä jotain! Itsekin niitä aina välttelen, enkä ymmärrä miksi. Tosi kivoja! Ja mikä hame! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän ne toisaalta iham hyvin sopii Roomassa kuvatun asun taustalle. Noin hektisessä paikassa se on oikeastaan aika sopivaa ja luonnollista :)

   Ja hei kiitti <3 tykkään ihan hirveästi tosta hameesta kans kyllä!

   Poista
 2. Jälleen olen viisaampi. Kiitos siis suihkulähdetietoudesta :) Ja tosi kivoja kuvia muutenkin. Mukavasti tulee liikennekuvista fiilistä kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eipä kestä! Kieltämättä vähän naurattaa itsekin hirveä tarinointi aiheesta, mutta I have this thing for fountains, näköjään :D

   Kiitos Jani! Ehkä nekin on välillä paikallaan varsinkin noin vilkkaassa paikassa kuin Rooma! Sitä on vaan aina itse niin kriittinen..

   Poista
 3. Yritin tiirailla että onko kuvat otettu aukiolla vai liikenneympyrän keskellä?
  Mun lemppari suihkulähteet löytyy sieltä Tivolista,mutta mikäpä olikaan sen puutarhan nimi...Siellä oli niitä kans vaikka muille jakaa!
  Kiva hame, tykkäisin itselläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä keskellä on! Selkä sinne alamäkeen päin :) kiitti! Hame on kyllä kiva!

   Olisko ollut Villa D'Este se mitä tarkoitat? :)

   Poista
  2. Sepä se!

   Musta on sitten hauskaa ja mieletöntä, että Roomassa voi oleilla tai vaikka hipsuttaa drinksuille keskelle liikenneympyrää!!! Kuinkahan nopeesti täällä tulisi poliisi paikalle, jos oleilisi liikenneympyrässä?

   Poista
  3. No sanos muuta! Eipä sillä, tuskinpa se tuollakaan on sallittua liikenneympyröissä drinksutteleminen, mutta eipä siitä kukaan tullut mitään sanomaan... JA, baarista sai tietty ottaa drinkin mukaan ;)

   Poista
 4. Tuo Piazza Barberinin suihkulähde on kyllä yksi hienoimmista Roomassa näkemistäni! Asusi on ihanan Rooma-chic :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana, vaikka upeita suihkulähteitä on kaupunki pullollaan!

   Kiitos, vähän eri asusteet olisi kyllä ollut roomattarella paikallaan :)

   Poista
 5. awwww love your skirt! so beautiful!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.