Pages

Ylös, ulos ja lenkille!

Hyvää tiistaita kaikille! Täällä Turussa päivä on ainakin tosi harmaa ja taivaaltakin näyttää jotain rähmää satavan. Mutta ei anneta sen haitata, vaan kirjoitellaan energisistä ja energiaa tuovista jutuista. Nimittäin liikuntajutuista.

Vuosi sitten vuodenvaihteessa suunniteltiin tyttökavereiden kanssa, että lähdettäisiin yhdessä johonkin juoksutapahtumaan juoksemaan puolimaraton. Vaikkei konkreettisia suunnitelmia ollutkaan, halusin alkaa omalta osaltani valmistautumaan kyseiseen haasteeseen ja aloin lenkkeilemään säännöllisesti. Mutta sitten tuli kesä ja kiireet. Lenkit harveni ja loppukesästä todettiin, ettei me millekään puolikkaalle päästä. Joten lenkit jäi satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Talven tullessa jäi ne satunnaisetkin lenkit, ja kaikki liikunta siirtyi sisätiloihin.

Heia2

Sisäliikuntakaan ei sinäänsä ole huonoa, mutta nyt alan tietoisesti siirtämään urheilujani myös ulkoilmaan. Ihan vaan siitä syystä, että olen huomannut, että kuntosalin sisäilmassa urheilemisesta ei tule ollenkaan niin raikas olo kuin ulkona sporttailemisesta. Kärsin aika paljon päänsäryistä, joita kovan ilmanvaihdon alla huhkiminen ei ainakaan tunnu parantavan. Siispä nyt on luvassa paluu  säännöllisten lenkkien ja säännöllinen raitiin ilman pariin!

Viime viikon puolivälissä huomasin kaipuuni lenkkipoluille, joten tein päätöksen - maaliskuun alusta alkaen siirrän kolme tuntia liikuntaa viikossa ulos. Kolme tunnin lenkkiä, kuusi puolen tunnin tai ihan miten vaan sen haluankin jakaa. Mutta vähintään kolme tuntia liikuntaa viikossa ulkoilmassa. Niiden lisäksi voin toki käydä jumpassa ja salilla kahvakuulailemassa edelleen. Mutta ulkoilen myös, enkä vain polje kuntopyörää tai tarvo crosstrainerilla.

Mikäpä sen parempi motivaattori kuin julkinen lupaus? Hah. Joten täällä saadaan seurailla pysyykö mun lupaus. Lupaan päivitellä fiiliksiäni lenkkipoluille (ja sään armoille) palaamisesta. Tein muuten myös päätöksen lisätä taas venyttelyä. Jotenkin sekin aina jää, vaikka siitä tykkäänkin. Joten ulkoiluiden lisäksi luvassa on vähintään kolmena päivänä vähintään puolen tunnin venyt. Eikä sekään ole oikeasti edes riittävästi. Mutta jospa noilla päästäisiin alkuun mun kadonneen liikkuvuuden metsästämisessä. No okei, kyllä pääsen edelleen spagaan, mutta jospa parin kuukauden päästä pääsisin siihen vähän mukavammin?

Heia

Vaikka mun lenkkeilykauden piti alkaa vasta maaliskuussa, otin mää vähän esimakua jo viime viikolla. Mahtui sinne joukkoon vähän sitä kuntopyörääkin, mutta testasinpahan vähän, etten ainakaan ole tullut allergiseksi raittiille ilmalle. En ollut, päin vastoin.

Onko muita, jotka keväinen keli on vetänyt taas lenkkipoluille? Tai sellaisia sissejä, jotka jaksavat hölkätä talvet läpeensä? Nostan teille hattua!

10 Kommenttia

 1. Suunnitelmat kuulostaa varsin hyviltä ja on kyllä niin totta, että ulkoilmassa liikkuminen piristää aivan erillä tavalla ihanasti! :) Mun lenkkeilyinto laskee kyllä aina talvea kohti, mutta eiköhän tämä tästä taas aktivoidu kunhan saadaan lumet veks ja aurinko taivaalle! :) Mukavaa viikkoa! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo lumet lähteneet niin kuivat tiet suorastaan kutsuvat hölkkäämään tai kävelemään! :) Voin niin samaistua tuohon, että lenkkeilyinto laskee talvea kohti, mutta onneksi sisäliikuntakaan ei sen huonompaa liikuntaa ole! Kiitos Emma, mukavaa viikkoa sinnekin ja tsemppiä sun treeneihin - nostan hattua! :)

   Poista
 2. Toi on niin totta että sisä ja ulkoliikunnalla on suuren suuri ero. Rakastan salilla ähkimistä mutta kunnon lenkkiä ulkona ei voita mikään.
  Innolla odotan kuulumisia sun treenaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, jumppa ja punttien nosteleminen on kyllä mukavaa hommaa myös, mutta jos haluaa päästä aivojaan tuulettamaan niin kyllä raittiissa ilmassa lenkkipolulla se onnistuu parhaiten :) Kiva kuulla, vähintään viikoittain niitä pesee! :)

   Poista
 3. Mä tykkään keväisin lenkkeilystä, pitäiskin hankkia uudet lenkkarit sen takia :) tosin into laantuu kesäkuuhun mennessä mulla yleensä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvin kausiluonteista on munkin innostus ollut viime vuosina! :D siksi asetinkin nämä tavoitteet nyt ensin kesäkuun loppuun.. jospa tuosta neljän kuukauden setistä saisi pidettyä kiinni? Ja uudet lenkkarit on kyllä ihan parasta lenkkimotivaatiota! Mulla on vielä oikuttelevat polvet, joten hyvillä lenkkareilla on kyllä tosi iso vaikutus :)

   Poista
 4. Mä olen lenkkeillyt talvellakin, mutta en kovin ahkerasti :D Tai lenkkeilisin varmaan useammin jos aika riittäisi, mutta talvella on koristreenit- ja pelit. Pitäisi kyllä alkaa taas lenkkeilemään useammin kun kerran viikossa, puolimaraton lähestyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan kyllä todellakin hattua! Täällä on onneksi (muutaman viikon tappoliukkaita) huolimatta ollut kyllä aikas hyvät olosuhteet lenkkeilyyn läpi talven.. tsemppiä lenkkeihin, mikäpä sen parempi motivaattori oliskaan :) Itsekin tekis mieleni lähteä vaikka yksin, jos ei kavereiden kanssa saada taaskaan aikaan!

   Poista
 5. Oij kylläpä näytät ihanan pirteeltä ja energiseltä! ♥ Mä en jotenkin osaa lenkkeillä, se ei oo mun juttu. Sun kuvia kuitenkin katsomalla tekisi nyt hirveesti mieli lähtee vaan johonkin lenkkipolulle. Mitä ihmettä minä? Voi että tuolla metsän keskellä missä kuvassa olet, tekisi tuonne mieli päästä. Ihanan kesänen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Ja kuule, voin vannoa, että samaistun siihen, ettei lenkkeily ole sun juttu. Oon lähes koko ikäni inhonnut sitä. Silti nuorempana juoksin jopa viisi lenkkiä viikossa kun kilpaurheiluharrastus sitä vaati. Mutta inhosin joka sekuntia. Kunnes nyt vasta muutama vuosi kilpaurheilun lopettamisen jälkeen se on alkanut maistua. Aluksi juurikin noin, että kelistä tai jonkun toisen lenkkikuvasta tulee fiilis lähteä. Ja sitten saattoi mennä kuukausia etten käynyt kunnes taas innosti. Sieltä se kipinä sitten pikkuhiljaa iski :) Tällä paasauksella tarkoitan sitä, että lähde ihmeessä lenkkipolulle, jos sille yhtään tuntuu. Se ei tarkoita sitä, että sitoutuisit lenkkeilemään kolme tuntia viikossa, vaan ihan yhtä ok on käydä silloin kun sille tuntuu :)

   Kiitti vielä ihanasta kommentista! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.