Pages

Women's day

RoosaNauha_1

Sunnuntaihuomenta ja hyvää naistenpäivää kaikille ihanaisille! Onko teillä suunnitelmissa juhlistaa tänään jotenkin? Mulla ei tietääkseni ole mitään juhlaa luvassa. Muutama kaveri olikin liittynyt Facebookissa -tapahtumaan, jossa ajatus on, että ei juhlita naistenpäivää niin kauan, kun maailmassa on niin paljon naisia, joilla ei ole samoja oikeuksia kuin miehillä maassaan. Hyvä pointti ja tärkeä asia muistaa sekin, että me suomalaiset naiset ollaan kuitenkin aika onnekkaassa asemassa.

Naisista puheen ollen, ajattelin julkaista tänään postauksen, joka oli tarkoitukseni julkaista jo viime lokakuussa. Nimittäin mun korulaatikkoon kertyneistä Lindexin Roosa Nauha -rannekoruista. Mutta niin vaan jäi postaus julkaisematta siitä syystä, että en kerta kaikkiaan löytänyt ensimmäistä näistä kouistani! Joulusiivouksen yhteydessä se sitten löytyi yhdestä pienestä rasiasta - joka taas löytyi jostain vanhojen laskujen pinon seasta. Samasta rasiasta löytyi myös toinen Turkuun muutosta asti hukassa ollut koru. Näköjään kannattaa siivota ainakin kerran parissa vuodessa, heh.

Mennäänpä sitten asiaan.. Mulle on tullut tavaksi ostaa lokakuussa Lindexiltä vaaleanpunainen rannekoru, jonka tuotto suunnataan Roosa Nauha -säätiölle. Näitä koruja mulle on kertynyt jo kolme. Ensimmäisen - vaaleanpunaisen nahkarannekkeen - olen ostanut vuonna 2011. En ole varma onko vuonna 2012 vastaavaa korua ollut myynnissä ollenkaan, koska sitä ei ole mulle päätynyt. Vuonna 2013 Roosa Nauha -rannekoru oli osa Matthew Williamson for Lindex -mallistoa ja viime syksynä koru oli Jean Paul Gaultier -kokoelman osana.

RoosaNauha_2 RoosaNauha_3 RoosaNauha_4

Tuota ensimmäistä korua mun tuli käytettyä silloin ostamisen jälkeen paljonkin. Kahta jälkimmäistä ei ole toistaiseksi tullut käytettyä kovin paljoakaan. mutta näiden kohdalla se ei ole haitannut mua yhtään. Aion nimittäin tulevaisuudessakin sijoittaa joka vuosi sen 7-8 euroa koruun, jos niitä jatkossakin valmistetaan. En nyt löydä mistään varmaa tietoa kuinka iso osa tuosta rahasta syöpäsäätiölle meni, mutta muistelen, että se oli iso osa! Mikään ei taida olla tämän mukavampi tapa lahjoittaa rahaa hyvän asian vuoksi. Sinun pennosesi menevät rintasyövän vastaiseen taisteluun ja vastineeksi saat itsellesi kauniin korun. Win-win -situation, sanoisin!

Löytyykö teiltä Roosa Nauha -rannekoruja? Mikä näistä kolmesta on eniten sun mieleen? Ja hei - sattuuko jollain olla muistikuvaa siitä, mikä oli korutilanne lokakuussa 2012?

8 Kommenttia

 1. Aaa en omista Roosa Nauha -koruja, mutta eikä miten herkullise värisiä ja kauniita ne ovatkaan. Kaikki kolahtaa kybällä, mutta jos olisi lemppari valittava niin tuo viimeinen, ei vaan toinen. En mä tiedä nuo molemmat huolisin itselle! Hauska ja ihana idea muuten kerätä vuosittain tuo koru. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sekin vielä, että ovat niin kauniita! :) Mää aion kyllä ainakin pitää silmät auki tulevinakin syksyinä uusien varalta! :) Tuo kakkonen on muuten musta tosi kaunis, mutta jostain syystä se tuntuu vähän liian "hienolle" mulle :D

   Poista
 2. Multa löytyy sekä Matthew Williamsonin ja JPG:n korut, ostin ne nimenomaan sen vuoksi, että niistä lahjoitetaan rahaa tärkeää asiaa varten ja saa itselle kivan muiston auttamisesta. Tosin ainut mitä mietin noissa on se, että meneeköhän se raha ulkomaille suomalaisen säätiön sijaan.. Ja mun mielestä on tärkeää juhlia naistenpäivää nimenomaan sen vuoksi, että maailmassa on edelleen tyttöjä ja naisia, joilla asiat ei ole niin hyvin kuin meillä. Saadaan nostettua keskustelua tärkeistä asioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kyllä ihan satavarmaksi sanoa, mutta kyllä minä ainakin Roosa Nauhan suomalaisilta sivuilta sain sellaisen käsityksen, että Suomessa Roosa Nauha keräyksessä saadut rahat menevät kotimaiseen tutkimukseen ja työhön (ja juurikin nämä Lindex -korut & Minna Parikka -nauhat ovat mielestäni juuri suomalaisen keräysluvan alla kerättäviä).

   Ja juuri noinhan se on! Keskustelu ja tietoisuus on aina hyvästä :)

   Poista
 3. Upeita koruja! Tuo keskimmäinen on lempparini:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Se on kyllä tosi kaunis ja naisellinen! :)

   Poista
 4. Mulla on tuo Matthew Williamsonin versio, ostettiin sellaiset äidin kanssa yhtä aikaa silloin :) Tuo JPG on myös tosi tosi kiva, miksikähän en sitä sitten hankkinut?? En edes muista nähneeni sitä silloin! Tämä on kyllä kiva idea, varsinkin kun nuo on oikeasti nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanan naisellinen (ja täytyy muuten ottaa itsekin tavaksi ostaa äitille myös) :) Toisaalta just siksi tykkään ehkä tosta Gaultierista enemmän, koska se on vähän rouheampi eikä niin naisellinen.. jostain syystä oon kokenut sen helpommaksi vaikka muuten Matthew Williamson on musta kauniimpi :) Niinpä - ensi lokakuussa vaan taas silmät auki!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.