Pages

Shoppailutottumuksista

Näitä kuvia käsitellessäni näpyttelin kuvan alalaitaan asun osien tuotetietoja. Aloin listata vaatteita ja niiden ostopaikkoja.. Paita H&M, farkkutakki H&M, hame H&M... no niinpä tietenkin! En muista kenen kanssa tästä joku aika sitten puhuin, mutta silloin totesin saman kuin tänään: Suomessa mun tulee shoppailtua lähinnä H&M:llä. Ei siitä pääse yli eikä ympäri.

WP_20140411_18_29_15_Pro

Jotenkin miellän vaate-, kenkä- ja laukkushoppailun jollain tavalla erityiseksi huvitukseksi. Pieneksi luksukseksi ja spesiaaliksi. Sen takia usein annan lomareissuilla itselleni luvan shoppailla vähän vapaammin. Vähän enemmän ja vaikka himpun verran kalliimmin. Tää kulminoituu erityisen hyvin mun lempparikaupakseni tituleeraamaan Zaraan. Ennen Roomaan muuttamistani - ja aika pitkään siellä asuttuani - en ollut ikinä poistunut Zarasta ostamatta jotain. Sitä kun ei Jyväskylästä löydy, niin siellä tuli vierailtua vähän isommilla kylillä lomaillessa ja silloin tosiaan mun rahankäyttöperiaatteet on vähän lievemmät, kuin arkena.

Aika harvoin "kotona" ollessa tulee lähdettyä ihan tarkoituksella shoppailemaan. Jos jotain tarvitsee tai jotain kivaa haluaa tulee usein mentyä edullisen ja helpon kautta. Mun tapauksessa se on H&M. Eikä siinäkään kai mitään pahaa ole. HenkkaMaukalla on paljon edullisia ja toimivia käyttövaateita. Hyviä materiaalejakin löytyy, kun pitää silmänsä auki ja muistaa kurkkia pesulappuja.

WP_20140411_18_28_46_Pro

Ja kun käyttövaatteet ei ole sieltä kalleimmasta päästä, voi säästää rahaa ja panostaa ulkomaanreissuilla sitten kivoihin matkamuistoihin. Tämänkin asun nahkasaappaat on Budapestin reissulta ja ihana ihana ihana nahkalaukku Firenzestä. Sieltähän ostin kaksi laukkua, kun en millään osannut valita. Molemmat ovat saaneet paljon käyttöä. Itse asiassa se musta Firenzen nahkalaukku on mun aktiivisimmin käyttämä laukku.

Joten oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen siihen, että sillä ulkomaanreissulla raaskin sijoittaa vähän arkielämää enemmän rahaa laukkuihin. 

Ehkä viimeisen vuoden aikana H&M:n rinnalle arkivaatteiden ostopaikkana on noussut Lindex. Samaa ilmiötä on ollut havaittavissa monien seuraamieni bloggaajien vaatekaapeissa! Mistä te shoppailette arkivaatteita? Ja entäpä muuttuuko teidän shoppailuperiaatteet ulkomaille suunnatessa?

4 Kommenttia

 1. Vierouttauduin Australiassa asuessa aika hyvin hm:stä sillä silloin siellä ei ollut sitä. ;) Se saapui sinne vasta muutama kuukausi sitten. Zarasta tuli aika paljon ostettua sielläkin, mutta myös paikallisista ketjuista kuten Forever New tai Witchery. Täällä Kanadassa olen asunut vasta puoli vuotta mutten ole shoppaillut käytännössä melkein ollenkaan. :) Suomessa tulee aina käytyä hm:llä sillä yksi parhaista ystävistäni on siellä töissä ja toimii aina minulle personal shopperina koska tietää makuni niin hyvin. :D Nytkin siellä odottaa yksi kenkäpari.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toihan on ihan huikean hyvä järjestely, ei tarvitse suotta koluta koko isoa liikettä läpi, kun ystävä on osannut etsiä sulle jos parhaat päältä :) Roomassa asuessani shoppailin Zarassa enemmän, kuin koskaan aikaisemmin, mutta H&M:llä tuli käytyä sielläkin. Lähinnä siksi, että se oli ainoa paikka, josta löysin inhimillisen hintaisia tai inhimillisen käytännöllisiä alusvaatteita :D

   Poista
 2. Sulle on pieni haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy käydä kurkkimassa! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.