Pages

Katsellaan ohi lipuvaa ruotsinlaivaa, se on matkalla Tukholmaan

Eilen sain illalla puoli ysin aikaan puhelun. Tiesin heti mistä oli kyse ja vastasinkin suoraan "Kiidetäänkö?". Vastaus oli myönteinen ja ei mennyt edes varttia kun jo seistiin Ruissalossa Kansanpuiston rannassa odottamassa, että Viking Grace lipuisi ohi.

WP_20140225_21_09_37_Pro

Oltiin jo pitkään haluttu mennä katsomaan laivan lähtöä, muttei oltu ehditty ennen eilistä. Laivan valot oli tajuttoman kirkkaat pimeyden keskellä. Se lipui niin hiljaa, mutta silti sai aikaan ihan huimat pyörteet. Koko homma tuntui tosi aavemaiselle ja jännälle.

WP_20140225_21_10_08_Pro

Vilkutettiin kovasti, siltä varalta, että joku katsoisi ikkunasta ulos. Muttei nähty kenenkään vilkuttavan takaisin. Haaveiltiin niin paljon siitä, että voitaisiin itsekin kipsiä pöytäämme buffetissa, ottaa lasilliset viiniä ja vaan olla. Ilman, että herätyskello soi seuraavana aamuna kuudelta ja taas pitää vaan tehdä asioita.

WP_20140225_21_12_18_Pro

Pian Grace oli jo mennyt menojaan ja me jäätiin taas kahdestaan säkkipimeään rantaan. Vähän kauempana niemen kärjessä oli yksi toinenkin pariskunta, jotka kävelivät parkkipaikalle ennen meitä. Sanoin Jonille, että en vastaa teoistani, jos ne on jääneet pensaaseen piiloon ja kohta hyppäävät esiin meidät säikyttääkseen.

Onneksi niin ei käynyt!

Tänään oon ollut reissun päällä jo 11 tuntia ja vielä menee melkein kuusi ennen kuin pääsen kotiin. Kirjojen täyttämä reppu on painanut hartiat niin jumiin, että tuntuu kuin olisin saanut lapaluun alle puukosta. Ja väsymys ja huono sisäilma särkevät päätä. Uskotteko jos sanon, että haluaisin olla nyt Gracen kannella vielä enemmän, kun eilen halusin? Eikä sitä ainakaan auta mun päässä soiva PMMP... "Viedään kaksoset Turun linnaan ja katsellaan ohi lipuvaa ruotsinlaivaa, se on matkalla Tukholmaan, kannellaan muitakin, joilla on aikaa..."

5 Kommenttia

 1. Oi ihana postaus jotenkin... Yritäpäs muuten olla Ruisrockissa samaisella rannalla kun laiva menee ohi: se on rokkikansan suurin hupi katsella kun vesi ensin pakenee metreittäin ja sitten yrittää kömpiä niiden aaltojen tieltä satojen ihmisten keskellä karkuun. Voin kertoa, ettei onnistu :D

  Huoh ja tuo biisi... Se, jos joku on "meidän biisi", ja kuuluu myös niin mun Turkuun. Tietty Turku-sanojen vuoksi, mutta myös siksi, että neljästä Turun -vuodesta vietin kolme siellä yksin Mr:n ollessa siellä Kiinassa, ja laulussa lauletaan " katoin taas lautaset kahdelle, huvikseen vaan..." Voi kyynel niitä aikoja :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voin vaan kuvitella! Tosin en ole ikinä ollut festareilla, että festarikansaa en osaa kuvitella!

   Ja voi ei.. vähänkö olen herkkis, mutta liikutun ihan vaan sun puolestakin. Kun ajattelen tuota pitkää aikaa viettää toisesta erossa ja tuota biisiä. Tuon alun lisäksi kertosäekin.. niin väkisinhän tässä herkistyy. Mutta onneksi olette nyt (pääasiassa) lähekkäin! :)

   Poista
  2. Ja siis mi-häh! Et ole ollut festareilla! Äkkiä liput ruissiin! Vieläpä se luksus teillä että pääsis omaan kotiin yöksi! En mäkään monilla festareilla ole ollut, musiikista viis mutta on se tunnelma vaan hyvällä porukalla kiva :) Ja tietty varsinkin Turussa :)

   Poista
  3. Voi kyllä! Mua kyllä oo ikinä edes houkuttanut lähteä festareille.. toki myönnän olevani tosi ennakkoluuloinen ja tietämätön, mutta mua kammottaa aika moni asia tollaisissa isoissa festareissa.. :/ Ja pääseekö sieltä ees kotiinsa yöksi? EIkö kaikki tiet oo ihan tukossa ja voin vaan kuvitella kuinka täysiä bussit olisi ja hui! :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.