Pages

How you know Rome is your home

Eräs vaihdon aikainen ystävä oli linkittänyt toisen vaihtokaverin Facebook seinälle hauskan artikkelin, johon on listattu 50 asiaa, joista tietää, että olet totisesti roomalainen. Pystyin samaistumaan kohtiin niin paljon ja aloin lisäksi ihan itsekin hihittelemään sille, miten totta jotkut kohdat on. 

Nytpä siis lauantai-illan huumassa jaan teidänkin kanssa muutaman lempparikohtani tuolta listalta. Siitä tietää, että Rooma on toinen koti, kun...

... kävelee kohti ajavien autojen alle silmääkään räpäyttämättä ja turhautuu siihen, kun muut eivät tule perässä. (toim. huom. Jos auto lähestyi tosi kovaa, niin nostin käden lantion korkeudelle ikäänkuin stop merkkiä näyttämään.. yleensä edes se ei ollut mielestäni tarpeen, alle vaan, kyllä ne mua väistää!)

... uskoo, että itsellä on todella huono tukkapäivä jos poistuu kotoa, eikä kukaan kutsu sinua bellaksi.

IMG_1204 IMG_0618

... tietää, että Ghettossa asuminen (ja ruokaileminen) on turvallista, kallista ja luksusta.

... varaa koko päivän jonkin asian hoitamiseen (esim. postissa käymiseen). Aikavälillä 12-16 on kuitenkaan turha kuvitella mitään tapahtuvan.

IMG_0547 IMG_0573

... asioi säännöllisesti tupakkakaupassa, vaikkei tupakoi.

... kotiavaimesi on melkein 15cm pitkä (eli ei todellakaan voi laittaa kotiavaimia taskuun).

IMG_9958 IMG_1172

... on tottunut näkemään sisäelimiä ravintolan ruokalistalla (ja jaksaa edelleen hihitellä sille, että ne on käännetty englanniksi muotoon "calf bowels")

... tietää julkisen liikenteen lakon tapahtuvan vähintään kerran kuussa. Mutta tietää myös, että ne sattuu aina perjantaille, jolloin työ-/kouluviikko on yhden päivän lyhyempi.

... näkee säännöllisesti skootteri- tai autokuskien pysähtyvän liikenteen keskelle - ihan vaan juttelemaan!

IMG_0346 IMG_0478

... nimestä Monti tulee mieleen kaupunginosa, ei poliitikko.

... peruu tehdyt tapaamiset ja suunnitelmat silloin, jos sataa. Eikä se haittaa, koska ei kukaan muukaan olisi tullut paikalle.

IMG_0490 IMG_0145

... omaa vahvemman mielipiteen Rooman parhaasta pizzeriasta ja gelateriasta, kuin monesta muusta, kenties tärkeämmästä asiasta.

... ostaa kaiken halvan tavaran ja krääsän kiinakaupasta, jota kutsutaan sillä nimellä sen omistajan mukaan. Vaikkei hän oikeasti ole edes kiinalainen.

... rauniot ei todellakaan enää kiinnosta.

IMG_0085 IMG_1236

... hämmentyy kotimaassaan shampoo ja muilla kosmetiikkahyllyillä, koska ei todellakaan tiedä mitä ostaisi, kun voi oikeasti jopa valita mitä shampoota tai hammastahnaa haluat!

... skootteriajelu Roomassa kuulostaa kaikelle muulle paitsi romanttiselle. Lähinnä arkiselle (ja vaaralliselle).

IMG_0214 IMG_0182

Voi että minä kaipaan Roomaa! Ihan hirmu paljon!

Ja vähänkö tahdon gelatolle Il dolce sorrisoon. Ihan hirmu paljon!

8 Kommenttia

 1. Ihania kuvia! Haluan tuonne nyt heti! Oot kyllä niin bella, että huh! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma grazie mille Jenni! Musta kun tuntui, että oon niin arkisen ja väsyneen näköinen näissä?!

   Ja sanos muuta, voisin lähteä vaikka heti!

   Poista
 2. Hauska postaus! :-) Oi, Rooma ja mitkä ihanat kuvat ja MIKÄ KAUNOTAR kampauskiehkuroineen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos Emma! :) Se ei sentään ollut ihan arki look, vaan kiehkurat oli 20 -luvun teemalla järjestettyä Gran Balloa varten :)

   Poista
 3. Haha, hauska postaus! Vaikka en ookaan asunut Italiassa, useamman kerran käyneenä tunnistan monta asiaa, kuten tuon liikenteen seassa kävelemisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan käsittämätöntä :D Aluksi kiljuin kauhusta, kun joku veti mukanaan tien yli ihan hulluissa paikoissa, mutta kuukauden päästä painelin itsekin niin, että vierailemassa olleet perheenjäsenet ja ystävät saivat sydämentykytyksiä.. Mutta aina ne pysähtyi ;)

   Poista
 4. Ehdin nyt lueskelemaan enemmänkin sun blogia, kiva uusi tuttavuus. :) Heti tietenkin tartuin ensimmäiseen Italia-aiheeseen. En ole siellä koskaan asunut, mutta monta kertaa käynyt, koska hyvä ystävä asui Pohjois-Italiassa monta vuotta. Mun sisällä asuu kyllä selkeästi pieni italialainen, joka kaipaa siihen maahan koko ajan. :D

  Ihania kuvia ja hauskoja juttuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ihanaa löytää toinenkin henkinen italialainen! :D Siinä maassa on kyllä jotain kummallista, joka vetää aina vaan puoleensa, vaikka kuinka usein siellä kävisi :)

   Niin ja kiva kun piipahdit käymään :) Minäkin olen sun blogia jo pidemmän aikaa lukenut satunnaisesti, mutta nyt vasta hoksasin liittyä lukijaksi, mikä tietty helpottaa elämää, kun uudet postaukset näkyvät suoraan bloggerin lukulistalla!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.