Pages

Muumimamman reseptikirja

IMG_2941

Moikka! Täällä sitä pötkötellään kuumeessa, enkä tosiaan saada tuotettua hirveän järkevää tekstiä tänään (ihan kun normaalisti saisin). Mutta minä kun tykkään kauniista ja suloisista asioista, niin halusin tulla näyttämään mun uutta lempparikirjaa, joka täyttää ainakin suloisuuden kriteerit. Saatiin nimittäin joulun alla pieneksi muistamiseksi mun serkun perheeltä aiva ihana reseptikirja. Siis sellainen tyhjä reseptikirja, johon voi itse kirjoittaa suosikkireseptinsä ylös.

IMG_2944 IMG_2946 IMG_2938

Mulla semoisen asiaa on aiemmin ajanut vanha Tiimarin kovakantinen muistikirja, johon oon ollut tosi tyytymätön. Koska reseptit on olleet siellä ihan sekaisin ja tosi rumasti kirjoitettuna. Olinkin etsinyt viime syksnä uutta, mutta en ollut törmännyt mieleiseen.

Nyt olen aloittanut siirtämään tänne talteen mummun parhaat piirakkareseptit, äidin kuivakakkuohjeen ja muut aarteet, joita ei mistään reseptikirjasta löydy. Niitä ei voi siirtää liikaa kerralla, ettei käsi väsy ja käsiala muutu rumaksi. Se on tosi ärsyttävää, kun aluksi kirjoittaa ihan siististi, mutta parin sivun jälkeen ei tosiaan.

IMG_2949 IMG_2932 IMG_2950

Kirjoitin muuten reseptikirjan sisäkanteen ihan itse "omistuskirjoituksen". Kuka kirjan meille on antanut ja milloin. Mun mielestä kaikissa lahjaksi saaduissa kirjoissa pitäisi aina olla omistuskirjoitus. Niiden näkemisestä vuosien päästä tulee jotenkin hyvä mieli ja muistoja.

Onko kellään muulla enää käsinkirjoitettua reseptikirjaa vai olenko vähän vanhanaikainen? Vanhanaikaista tai ei, eikö olekin suloinen tämä Muumi -kirja? Suloisia nuo kuvat, joita siellä täällä sivuilla on. Täytyy tähdätä joku hilloresepti tuohon hillopurkkikuvan sivulle!

6 Kommenttia

 1. Mäkin tarvitsen jonkun tuollaisen, vielä välilehdet ja kaikki, oih!
  Mä muuten nidon aina joululahjassa olleen pakettikortin lahjakirjan ensimmäisille sivuille :) Näkee keneltä saatu, jouluna, ja ihana muistorikas kortti vielä, jonka yleensä äiti tai tädit on huolella senkin valinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähänkö noi välilehdet helpottaa elämää! Yksi asia mihin siinä vanhassa Tiimarin muistikirjassa hermostuin oli se, että kun kaikki reseptit on vaan kirjoitettu peräkkäin tyypistä riippumatta niin ei oo mitään logiikkaa millä niiden joukosta jotain tiettyä etsisi!

   Hei ja tosi kiva idea tuokin! Samalla jää talteen tosiaan kaunis kortti ja muutkin ajatukset joita lahjan antaja on korttiin kirjoittanut. Ton pidän kyllä mielessä! Vaikkei mulla kovin montaa tällaista oo johon oon itse kirjoittanut, valtaosa kun mun kirjoista on äitin ja isin antamia ja äiti kirjoittaa itse aina. Se on tietty parasta :)

   Poista
 2. Ihana kirja! :) Mulla on myös käsinkirjoitettu reseptikirja. Tosin en ole tehny sitä itse, vaan kokkiystäväni jonka kanssa jaan aina kokkailuni taltioi siihen vuoden ajan kaikki parhaat reseptinsä. Se on tehty käsinkirjoittamalla ja leikkaaliimaa periaatteella! Se on ihan huikea! Sinne jäi saadessani sen tyhjiä sivuja, mutta tarkoituksella, nimittäin joka kuukausi kun saan häneltä kirjeen, sen mukana on yksi resepti jonka voin liittää vihkoseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vautsi miten ihanalle kuulostaa! Tuohan on ihan älytön aarre monella tapaa, voi että oon suorastaan vähän kateellinen! :D Ja vielä kaiken kukkuraksi se, että vaihdatte vielä kirjeitä, joiden mukana reseptejä tulee. Voi vitsi, aivan ihana järjestely kaikin puolin mun mielestäni! :)

   Toinen projekti mulla olisikin muuten se, että kävisin läpi kaikki mun reseptileikkeet ja nuo pinot Ruoka Pirkka -lehtiä ja ottaisin talteen vaan oikeesti kiinnostavat reseptit ja liimaisin ne kaikki johonkin kansioon tai kirjaan!

   Poista
 3. Mistä muumi reseptikirjoja voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en yhtään osaa sanoa, sillä kuten tekstissä kirjoitinkin olen itse saanut tämän lahjaksi :/ Jospa Googlaamalla "Muumimamman reseptikirja" löytyisi joku myyntipaikka?

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.