Pages

Leivontaa helpoimmillaan: riisimurosuklaapalat

WP_20140107_21_49_53_Pro

Riisimurosuklaapalojen ohje on mun luottoresepti, silloin kun huvittaisi leipoa jotain pientä herkua, mutta ei jaksaisi oikeastaan sittenkään leipoa. Resepti on muokkautunut vuosien saatossa tällaiseen muotoon, mutta ei ole niin nukaa, vaikka esimerkiksi suklaata tai vaahtokarkkeja laittaisi vähän enemmänkin. Alunperin ohjeessa on käytetty tummaa suklaata, mutta viime aikoina olen käyttänyt maitosuklaata. Valkoista en ole vielä testannut, mutta voisi olla aikas hyvää sekin!

rmsp

Ainekset:

75g margariinia
100g suklaata
100g vaahtokarkkeja 
8dl riisimuroja
2rkl kaakaojauhetta

Aloita mittaamalla riisimurot ja leivontakaakaojauhe kulhoon. Ei tarvitse siivilöidä. Sekoita jauhe ja murot sekaisin. Jos haluat säästää tiskiä (kuten allekirjoittanut) suorita sekoitus mittalusikalla. Jätä seos odottamaan.

WP_20140107_21_02_44_Pro WP_20140107_21_03_26_Pro

Laita margariini pieneen kasariin ja paloittele suklaa päälle. Sulata suklaa ja margariini tasaiseksi sulamisen aikana sekoitellen. Jos haluat säästää tiskiä, sekoittele silikonisella nuolijalla, jota tarvitset myöhemmin joka tapauksessa. Kun suklaa ja rasva ovat sulanet, lisää kasariin vaahtokarkit ja sammuta levy.

WP_20140107_21_06_10_Pro WP_20140107_21_07_49_Pro

Sekoittele vaahtokarkit suklaa-rasvaseoksen kanssa tasaiseksi massaksi. Tässä auttaa se, että jättää kattilan lämpimälle levylle. Tehot kannattaa kuitenkin sammuttaa, sillä massa ei saisi enää kiehahtaa. Älä hätäänny, vaikka vaahtokarkit eivät tunnu millään sulavan kokonaan. Kohta ne sulavat kyllä, kun sekoittelet vaan. Voit sekoitella vispilän avulla, jos haluat, mutta älä vatkaa vaahdoksi!

WP_20140107_21_09_06_Pro WP_20140107_21_13_05_Pro

Kaada suklaa-rasva-vaahtokarkkiseos riisimurojen sekaan ja sekoittele nuolijalla tasaiseksi, niin että kaikki murot ovat "märkiä" suklaaseoksesta. Kippaa seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20x30cm). Suorakulmainen vuoka on helpoin leikkuuvaiheessa, mutta olen tehnyt pyöreäänkin. Levitä massa tasaiseksi nuolijan avulla. Älä huolestu, jos levitettäessä massaan venyy "hämähäkinseittejä" murojen välille. Silloin tiedät onnistuneesi ihanan tahmean massan teossa.

WP_20140107_21_14_40_Pro WP_20140107_21_16_53_Pro

Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään vajaaksi tunniksi.. malttamattomille puolikaskin voi riittää. Nosta jähmettynyt levy pois vuuasta ja leikkaa terävällä keittiöveitsellä sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

WP_20140107_21_46_11_Pro

Siinäpä se! Seuraavaksi pääsetkin jo nauttimaan näistä ihanista herkkupaloista, joissa yhdestyy täydellisesti sopiva makeus, rapeus ja tahmeus. Palojen ei ole tarkoitus jähmettyä kivikoviksi, vaan venyvän tahmeiksi. Se on tämän reseptin juju.

WP_20140107_21_49_26_Pro WP_20140107_21_50_06_Pro

Nämä on ihania! Uskotteko?

4 Kommenttia

  1. Uskon!!! Damn you sokeriton tammikuu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei, en muistanutkaan enää sitä :D Pahoittelen!

      Poista
  2. NAM! Kuulostaa ja näyttää superherkulta. Mun on testattava näitä joskus. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on helppojakin vielä! Niin ja jopa minä, joka en tykkää suklaista, enkä varsinkaan semmoisista suklaista, joissa on vohvelia tai riisimuroa (kuten niistä Suffeli Puffeista) tykkään näistä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.