Pages

Fontana

fontana

Toissapäivänä blogissa näkyneet mekkokuvat olivat lauantain rentojen treffien asu. Käytiin perinteisesti leffassa ja sen jälkeen syöpöttelemässä. Suunnattiin syömään Aurakadulla sijaitsevaan Fontana Cafe'seen., joka oli tullut meille jo aikaisemmin tutuksi skumppailun merkeissä. Minä olin käynyt siellä kerran myös vaahtokarkkikaakaolla ja kuppikakulla ystävän kanssa. Toisiin pöytiin kannetut isot ja herkullisen näköiset ruoka-annokset oli kuitenkin kiinnittäneet myös meidän huomion, ja päätettiin vihdoinkin mennä testaamaan.

Fontana on ollut aika täynnä joka kerta, kun olen siellä ollut. Siksi ajateltiin soittaa sinne idean saatuamme (saman päivän aamuna) pöytää varataksemme. Pöytävarauksen teko onnistui, mutta jäljellä oli kuulemma enää pikkupöytiä. Sehän ei meitä haitannut, mutta mikäli on suuntaamassa Fontanaan viikonloppuna syömään yhtään isommalla porukalla, kannattaa tosiaan pöytävarauksen kanssa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Kun sitten saavuttiin ravintolaan viitisen minuuttia ennen varattua ajankohtaa, kaikki paikan pöydät olivat täpötäynnä. Eli ilman varausta ei odottelematta olisi pöytää saanut. Meidän pöytä vapautui oikeastaan saman tien, kun sisään asteltiin ja saatiinkin sitten itseasiassa pikkupöytää isompi paikka ja vielä mukavasti ikkunan äärestä.

fontana2 fontana3 fontana4

Paikkahan ei ole ihan tyypillisin ravintola, ja toimintaperiaate on enemmän juurikin kahvilan tai wine barin. Myös ruoka-annokset käydään nimittäin tilaamassa tiskiltä. Annokset toki kuitenkin tarjoillaan pöytään ihan normaalisti, eikä laskua ollut pakko maksaa tilatessa. Eli ruokailla voi kuitenkin vaivattomasti, juomaa voi tilata lisää samalle laskulle ja jälkkäriäkin ihanasta kakkuvitriinistä voi valita ilman, että joutuu maksaa lisätilauksensa jokaisessa välissä.

Minä söin cesar sandwichin pariloidulla broilerilla ja mies otti ranskalaisten ja chilimajoneesin kanssa tarjoillun härkätortillan. Molemmat annokset olivat isoja, maukkaita ja kaikin puolin ihania. Ruoka tuli nopeasti, vaikka paikka olikin täynnä ja valtaosa muistakin asiakkaista ruokaili. Oltiin etukäteen päätetty ottaa myös jälkkäriä, mutta ruoka maittoi niin hyvin ettei jaksettu ottaa kuin yksi mangojuustokakkupala puoliksi.

fontana5 fontana6 fontana7 fontana8

Olen kuullut, että Fontana on Turun paras lounaspaikka. Vaihtuvaa lounaslistaa on kyllä käytävä vielä joku kerta testaamassa. Tällä hetkellä Fontana on kyllä yksi suosikkipaikkojani Turussa. Siitä on moneksi - kahvitteluun, viininjuontiin ja ruokailuun. Fontanan vieressä on muuten ilmeisesti samaan omistukseen kuuluva ravintola di Trevi (tajuatteko, Fontana di Trevi, hehheh), jossa en itse ole vielä käynyt mutta mies oli käynyt kerran sielläkin syömässä maukkaat muonat.

On ihan huippukivaa asua kaupungissa, jossa on vähän muitakin, kuin S-ryhmän omistamia ravintoloita. Eipä sillä, Amarillolla on kyllä edelleen paikka mun sydämessä, mutta vaihtelu virkistää. Tintåssa en muuten ole vielä käynyt syömässä muuta kuin suklaakakkua (!!!!!!!! sanonpahan vaan), mutta se on to do listan kärjessä.. kunhan vaan joku kerta on vähän fiinimpi olo, niin suunnataan sitten sinne. Ja otetaan suklaakakkua jälkkäriksi.

Oletteko käyneet Fonanassa? Mitä piditte tai miltä kuulostaa? Ja edelleen, saa vinkkailla jos Turussa on jotain salaisia helmiä, jotka kannattaa testata!

2 Kommenttia

 1. Hahaa, en ole muuten ennen tajunnut tuota Fontana di Trevin yhteyttä :D Totta! Di Trevi on myös huippukiva paikka. Ja se Blanko ja Tintå, miten se olikaan joko niissä kävitte? Ja jokirantaa kirjaston eteen, siellä on E.Ekblom kai vielä ja muita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni vaikka kuinka kauan.. ennekä satuin kerran luettelmaan ravintoloita ääneen ja tajusin vasta kun kuulin mitä olin just sanonut :D

   Blankoon haluttaisiin mennä ensin brunssille, mutta arvaapa ollaanko me ikinä yhtä aikaa kotona niin että ehdittäisiin? Tai tajuttaisiin ajoissa, että ehdittäisiin ja voitaisiin varata.. Ehkä täytyy siis suosiolla käydä siellä muuten vaan syömässä ennen brunssia. Ja tuo Tintå.. en vaan malta odottaa, että joskus saadaan aikaiseksi lähteä sinne! Olisi ihanaa mennä sinne syömään oikein kunnolla, rauhassa ja sellaisena päivänä, että voisi juoda vähän viiniäkin. Niitäkin päiviä kun on niin harvassa. Mutta mun odotukset sen suhteen on aikas korkeat ja siksi haluaisinkin "säästää" siellä käynnin kunnon ihanalle illalle, eikä millekkään pikaiselle puikahdukselle.

   Tuo E. Ekblom ei ollutkaan mun huomiota vielä kiinnittänyt, vaikka ollaan koitettu pitää silmällä kivoja paikkoja, joten kiitos taas vinkistä! Oot kyllä kullan arvoinen Turku-vinkkailija! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.