Pages

Välipäivän brunssia ja helppoa omppupiirakkaa

WP_20131229_14_30_15_Pro

Tämän aamun suunnitelmiin kuului reissu nautiskelemaan aamupalaa jonnekkin hotelliin (Blankoon brunssille kun tuskin pöytää näin viimetipassa saisi). Sitten mieli muuttui ja mieluummin nukuttiin pitkään ja laitettiin aamupalaa kotona. Sitten aikataulu muuttui, mies suuntasi lenkille ja minä kaupan kautta kotiin leipomaan. Aamupala oli vihdoin tarjolla puoli kolmelta iltapäivällä, joten ei sitä paljon aamupalaksi viitsinyt kutsua. Eikä oikeastaan brunssiksikaan, joten kutstuttiin sitä sitten brounaaksi.

WP_20131229_14_31_03_Pro WP_20131229_14_31_21_Pro

Tällainen arjen luksus ei vaadi kovinkaan paljoa vaivaa. Tarjolle laitoin ruisleipää, hapankorppuja, eilen leipomiani sämpylöitä, ruisnachoja, cocktailpiirakoita pakastealtaasta, tuorejuustoa juustoa, leikkelettä, kasviksia, hedelmiä, keitettyjä munia, munavoita, rahkaa, marjoja, mehukeittoa, mehua ja teetä. Eli ei juuri mitään normaaleista kodin ruokatarpeista poikkeavaa. Okei, ruisnachot ja tuorejuusto eivät kuulu meidän normaaliin kaappien sisältöön. Ja cocktailpiirakoita ostin varta vasten, mutta niitäkin on helppo jemmata pakkasessa. Aika helppoa, sanoisin minä. Esillepano vaan merkkasi tässäkin niin paljon. Kauniit lasit ja paperiset lautasliinatkin tekevät paljon.

WP_20131229_14_30_27_Pro WP_20131229_15_19_39_Pro

Jos ihmettelette sormenjälkiä ylläolevan kuvan jätskinpalassa, niin ne johtuvat siitä, että minun jätskinpalani luiskahti lämpimän piirakan päältä suoraan olkkarin matolle. Ja nappasin sen sormin siitä takaisin piirakan päälle. Ei jäänyt karvoja, joten hyvin pystyi vielä syödä, heh. Tällaista arjen luksusta meillä!

Niin se omppupiirakka. Halusin leipoa brounaalle jotain makeaa jälkkäriä, mutta en jaksanut nähdä paljon vaivaa. Silloin on vain yksi vaihtoehto - yläasteaikaisen kotsankirjan omenatortturesepti. Seiskaluokalla asuimme vähän poikkeuksellisissa olosuhteissa muutaman kuukauden ajan, ja silloin viihdytin itseäni ja perhettäni leipomalla näitä piirakoita.. varmaan kymmeniä! Valmistusvaihe on nopea ja helppo ja uunissakin tarvitsee pitää alle puoli tuntia. Kannattaa kokeilla!

omenatorttu

Ostin tähän kaupasta kaksi omppua - sellaista normaalia kaupan ompun kokoista. Mutta jos tätä tekee syksyllä tuoreista kotimaisita ompuista, niin 4-5 lienee sopiva määrä. Mulla olisi ollut pakkasessa oman pihan omppujakin viipaleina, mutta tämä leipomispäätös oli niin äkillinen, etten ehtinyt antaa niiden sulaa. Enkä halunnut sulattaa mikrossa.

Kyllä muuten maistui brounas näille vapaapäiväläisille. Siinäkin määrin, että vieläkään ei ole yhtään nälkä, vaikka kello lähentelee puolta kahdeksaa ja tuo on päivän ainut ruoka.. toisaalta, eipä kulutustakaan ole paljon ollut, kun brounaan jälkeen ohjelmassa oli hyvin ansaitut päiväunet.

4 Kommenttia

 1. Ooo, näyttää niin hyvältä! Nälkä! :P Täytyy varmaan kokeilla piirakkaohjetta, voi sitten sanoa, että tuli leivottua tänäkin vuonna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää olikin! Kaikki, mutta eirtyisesti kyllä piirakka, siitä tulee jotenkin ihanan kuohkeaa aina :) ja kannattaa ilman muuta kokeilla.. siinä itse tekemisessä ei montaa minuuttia hujahda! Ja jos et jaksa leipoa, niin senkun sanot vaan niin silti :D

   Poista
 2. Oi ihanannäköistä! Kunnon luksusta :) Mikähän siinä on, kun aina ku meki yritetään kotona tehdä brunssia, se venyy aina pitkälle iltapäivään! :D Ja noissa köksänkirjoissa on aina ihan parhaat reseptit! Miekin oon joskus yrittäny kellareita kaivella jos löytäisin vanhan kirjan sieltä. Muistan elävästi vieläki pari tosi hyvää reseptiä sieltä mitä oon halunnu tehä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja lähes ihan vaan normaaleilla aamupala-aineksilla! Tuo kivasti laittaminen vaikuttaa niin paljon :)

   Mikähän siinä tosiaan on. Nyt kun sanoin, niin on tainnut meilläkin aina iltapäivän puolelle venähtää. Toisaalta, eihän se mitään haittaa, pitkään nukkuminen ja rauhassa laitteleminen on luksusta sekin. Eikä vieläkään ole tarvinnut syödä muuta :D

   Voi ei, toivottavasti se jostain löytyisi! Ne on ihan mahtavia koska resepteistä on jätetty pois kaikki turha hienostelu ja jäljellä on vaan toimivia perusohjeita..! Meidän äitikin on kopioinut muutamia (mm. tän omppupiirakan) reseptejä itselleen, kun ollaan veljen kanssa viety kirjat omiin koteihimme!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.