Pages

Talvisempi ovikranssi

WP_20131202_008

Meidän ovessa on aina kranssi. Siis ihan aina. Kun muutettiin tänne Turkuun, laitoin kranssin oveen heti ensimmäisen päivän iltana. Se taitaa olla mun mielestä jollain tavalla kodikkaan kodin merkki. Vähän hassua, mutta siltä musta vain tuntuu. 

Sen sijaan voisin vähän skarpata siinä, että muistaisin aina vaihtaa kranssin ajankohtaan sopivaksi. Erikseenhän on olemassa kransseja ainakin kesään, jouluun ja syksyyn. Sitten on vielä muutama neutraali malli, jotka sopivat oikeastaan mihin ajankohtaan tahansa.

WP_20131202_009 WP_20131202_010

Kransseista mun lemppari on ehtoddomasti syyskranssini - ihanilla pihlajanmarjakoristeillaan, mutta tänä vuonna en muistanut vaihtaa sitä käyttöön ollenkaan. Sen sijaan eiliseen asti meidän ovessa killui oksasydän kukkakoristeilla. Auts. Vaikkei täällä lunta olekkaan, niin vähän liian kesäistä silti.

Nyt ovessa on kuitenkin talveen sopivampi, pyöreä oksakranssi rusetilla ja ruosteisella sydämellä. Tämä on ostoversio, lahja äidiltä sunnuntaisilta Jyväskylän Paviljongin joulumarkkinoilta. Tosi kaunis minun mielestäni. Ja sopii hyvin jouluun ja läpi talven joulun jälkeenkin.

Mitä te tykkäätte?

WP_20131202_011 WP_20131202_014

Tunnustautuuko kukaan muu kranssi-intoilijaksi? Asuintalojeni rappukäytävissä tekemieni empiiristen tutkimusten perusteella tiedän kuuluvani vähemmistöön - muiden ovissa näkyy kransseja lähinnä jouluna, mutta reilusti alle puolessa ovista silloinkin.

4 Kommenttia

 1. Onpas tosi nätti!! :) jotenkin mä oon aina ajatellut että kranssit kuuluu jouluun, haha! Mutta tosiaan, onhan niitä nättejä muihinkin vuodenaikoihin sopivia :)

  Haaveena olis joskus tehdä kranssi itse, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä kun mua ei näillä askartelulahjoilla kamalasti ole siunattu :D Ehkä joskus jonkun taitavamman opastuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa ajatella myös kaikki meidän rapussa asuvat ihmiset :D mutta tämä on varmaan mullakin vaan tottumuskysymys, kun kotona on ollut ympäri vuoden oranssi ovessa.

   Kranssien tekeminen itse on tosi helppoa! Ja noita "runkoja" myydään askartelukaupoissa valmiina, joten sellaisen ostamalla pohjaksi voi aloittaa pehmeästi :) mutta eipä niiden itse oksista rakentaminenkaan kovin työlästä ole. Sitä varten vaan joutuu menemään metsään oksankeruureissulle :D

   Pitäisiköhän tästä innostuneena tehdä oikein kranssipostaus...

   Poista
  2. Hyvä idea tuo kranssipostaus. ;) Ja haha et ikinä arvaa! Juuri kun eilen pääsin sanomasta tästä, niin eiköhän me sitten tänään askarreltu koulussa kransseja kuusenhavuista! :D Eikä kyllä ollenkaan ollut vaikeaa! :)

   Poista
  3. Haha, eikä :D aika hyvä sattuma! Mutta ei se tosiaan ole vaikeaa, kun vaan tarttuu toimeen :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.