Pages

Bella Roma

Seuraava reissu kolkuttelee jo ovella, on jo aikakin postailla edellisestä ulkomaanreissusta! Syyskuinen vajaa viikko, jonka vietin äitini kanssa Roomassa oli aivan ihana. Ja outo. Tavallaan tuntui sille, että olin tullut kotiin, mutta tavallaan tuntui sille, että mun koti on nyt muualla.

Pääasia kuitenkin oli, että italian kieli taipui vielä yllättävänkin hyvin, metrot, ratikkalinjat ja bussireitit tulivat jostain takaraivosta ilman ongelmia. Lisäksi ikuisessa kaupungissa oli lämmintä ja ihanaa. Spritzit kylmiä ja pitsa maukasta. Lempiherkustani, supplìsta puhumattakaan. Taide upeaa ja loputonta (löydettiin Hjallis Harkimon näköinen renesanssi-vauva, huomaatteko tekin yhdennäköisyyden?). Kaupungin huonoin puoli oli edelleen turistit.

Nauttikaa tekin näiden kuvien tunnelmasta. Vetäkää syvään henkeä ja nauttikaa siitä, mitä Italia parhaimmillaan tarjoaa: ihanaa joutenoloa. Ei ole tärkeää suorittaa paljon, nyt ja heti. Välillä on tarpeen aloittaa aamu skumpalla ja vaan nauttia elämästä. Koska la vita è bella.

IMG_0891 IMG_0870 IMG_0773 IMG_0815 IMG_0776 IMG_0900 IMG_0902 IMG_0855 IMG_0932 IMG_0927 IMG_0813 IMG_0820 IMG_0878 IMG_0943 IMG_0937 IMG_0784 IMG_0770 IMG_0845

Onko nämä maisemat teille tuttuja? Mitä tunnistitte?

Onko täällä muuten muita Rooman matkaajia? Vai haaveiletteko vain.. niin minäkin, haaveilen taas!

Ps. jos joku ihmettelee olenko siirtynyt aamukuuden postauksiin - en ole, vaan valvon vieläkin. Byhyy.

10 Kommenttia

 1. Paljonkin tuttuja maisemia <3 kolme kertaa Roomassa riitti hetkeksi mutta huomaan haaveilevani taas välillä. Opiskelin Italiaa yliopistoajan huviksi, ja silloin se reissuilla välttävästi taipuikin. Nyt pelkään sen kadonneen vaikka NIIN haluaisin oppia puhumaan italiaa kunnolla! Haaveilen koko ajan jostain puolen vuoden reissusta jotain töitä tekemään missä saisi opetella kieltä kunnolla..

  Mikä seuraava reissu kolkuttelee?? :) ja miksi valvot? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, niin monta ihanaa reissua Roomaan! Ymmärrän kyllä, että kolme kertaa varmasti riittää (ainakin joksikin aikaa), maailmassa on niin paljon muitakin ihania paikkoja :)

   Ja sama juttu, ole opiskellut italiaa ihan huvikseni, koska kieli on niin ihanaa. Ja oikeastaan aika helppoakin, eikö olekin? Suomalaisille lausuminen on vielä helppoa, koska sitä voi lausua ihan vaan suomeksi, ja r-kirjainkin saa pärähtää. Sanos muuta, olisi ihanaa lähteä sinne vielä joksikin aikaa töihin, meillä on sama haave!

   Viikon päästä lähdemme viikoksi Budapestiin, kihlajaismatkalle näin vuosi ja 2kk kihlautumisen jälkeen :D kun tällaista tää meidän elämä on, ettei aikaisemmin ole voinut lähteä..

   Ja valvon, koska olen maailman surkein nukahtamaan :( sitten turhaudun sängyssä pyörimiseen, joten nousen aina lukemaan tai surffaamaan, ja se ei ainakaan auta nukahtamiseen. Mutta nukahtaminen on vaan välillä ihan mahdotonta.. no, onneksi tänä iltana varmaan tulee uni, koska viime yönä jäi unet melkein välistä.

   Ps. Olipa ihana ja pitkä kommentti, josta tulin superhyvälle mielelle <3

   Poista
 2. Heippa, ihana blogi täälläkin! Liityin lukijaksesi :) Oi että, meilläkin on reissu Roomaan edessä ensi keväällä ja perhosia alkoi lentelemään vatsassa, kun luin postauksesi läpi! Aivan ihania kuvia, en jaksaisi millään odottaa reissuamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva, tervetuloa mukaan! :)

   Voi että miten kateellinen olen, kuulostaa ihanalle! Kevät onkin parasta aikaa suunnata Roomaan :) suosittelen muuten myöhäistä kävelyä historiallisen keskustan halki: yöaikaan Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheonin edusta, Piazza Navona jne. hiljenevät turistimassoilta, joten kauniisti valaistuja nähtävyyksiä on ihana kierrellä katselemassa hiljaisuudessa! Ja on ihan super romanttista! Voisin istua vaikka joka yö Trevin suihkulähteen edessä ja vaan olla! :)

   Poista
 3. Rooma on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista ja haaveilen joskus viettäväni siellä vähän pidemmänkin aikaa, kunhan ehdin kieltä opiskella vähän lisää. Nyt takana on ainoastaan yksi turistireissu, joka ei mulle riitä kyllä mitenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaiten sitä kieltä oppii siellä olemalla, kuuntelemalla ja puhumalla, joten suosittelen kyllä siellä pidempään viipymään, jos siihen mahdollisuus olisi! :)

   Uskon kyllä, ettei yhdellä reissulla vielä saanut tarpeekseen!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.