Pages

Muutto Turkuun

Ettei elämä vaan kävisi liian tylsäksi tai liian helpoksi, niin tasan viikon päästä meillä on edessä muutto. Tämä tuli ihan äärimmäisen nopeasti, koska ensimmäisen kerran tätä mahdollisuutta väläyteltiin kaksi viikkoa sitten. Se oli sellainen mahdollisuus josta ei voinut kieltäytyä, joten viikon päästä me siirretään kimpsumme ja kampsumme Turkuun.

IMG_4449

Me saatiin sieltä ihana pieni kaksio. Ihan upouusi ja hyvällä sijainnilla. Mutta tositosi pieni se on. Ja meidän keittiön kaapit vaatii aikamoisa inventaariota ennen muuttolaatikoiden täyttämistä. Jos omistaa jo 14 lasin sarjan Essence -laseja, niin ehkä 10 martini -lasin sarjan voi pakata pois ainaki joksikin aikaa. Rakastan kyllä kaikkia erilaisia laseja ja astioita ylipäätäänkin, mutta muunmuassa mummulta peritty teeastiasto saa siirtyä hellästi pakattuna odottelemaan muutaman vuoden, isompaa kotia. Yhtä ihana se on vielä silloinkin.

IMG_4393

Tästä päätöksen pikaisuudesta huolimatta oon pääasiassa tosi rauhallisilla mielin. Me lähdetään yhdessä seikkailemaan ja mitään peruuttamatonta vahinkoa tässä ei pääse tulemaan. Takaisin pääsee, jos sille tuntuu. Ainoa asia, mikä vähän pelottaa, on se, etten tunne sieltä ketään. Tai ihan muutaman ihmisen vaan. Enkä ole myöskään menossa sinne ensisijaisesti tekemään mitään, missä ihmisiin tutustuisinkaan.

Turkuakaan en tunne yhtään, mutta siihen ainakin lienee helppoa tutustua. Mulla on kyllä ollut pieniä asenteita Turkua kohtaan, mutta aion antaa sille kaupungille mahdollisuuden. Tiedän, että monet pitää siitä ihan hulluna ja jokainen joka tuohon ihmisryhmään kuuluu, saisi nyt kirjoittaa kommenttiboksiin romaanin, jossa kerrotaan siitä, miten kiva paikka Turku on, että viihdyn siellä varmasti ja pärjään kyllä. Että ei ihmiset oikeasti oo töykeitä. Ja saan kyllä kavereitakin.

IMG_4346

Hui. Nyt alkoi pelottaa vielä enemmän, kun kirjoitin tän asian ylös. Mutta kyllähän kaikki järjestyy. Koska seikkailu on aina hyvästä ja ennemmin kadun asioita joita kokeilin, kuin sitä, etten uskaltanut kokeilla silloin kun oli mahdollisuus. Enkä mää sinne yksin lähde. Mun kanssa nimittäin muuttaa ainakin yks kiva tyyppi. Ja se sattuu olemaan mun paras kaveri 

24 Kommenttia

 1. jeeee Turku! no onneks on muitakin nimittäin en itekkää tunne tätä paikkaa ees hyvin ja kaikki uutta ja uskon et kaikki tulee menee hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee vertaistukea! Uusi on aina pelottavaa, mutta hyvästä myös :) kiitti jasmine, eiköhän me pärjätä molemmat!

   Poista
 2. Eiiiiih, olen NIIN kateellinen, mä tosiaan olen se henkilö joka sen romaanin voisi kirjoittaa! Turku on maailman paras kaupunki, pieni, tuttavallinen ja niin kaunis. Historiaa ja nykyaikaa, kaikki tarpeellinen eikä mitään liikaa. Joki ja meri. Ihmiset ei ole töykeitä, ne vaan puhuu oudosti :D aloita juoksulenkeillä jokirannassa, Förillä joen yli, käy syömässä Tintåssa, lueskele ikivanhassa kirjastossa, käy Ahvenanmaalla piknik-risteilyllä tai Ukko-Pekalla iltaristeilyllä syömässä, ihmettele Tuomiokirkon hautoja sisältä päin, hae yliopistoon, istuskele Puolalanpuistossa ja nauti vain. Oi ettäs kun asuisin siellä vielä, niin treffattais :) hyvä, että löysitte asunnon, meillä on siellä pari asintoa vuokralla, joista toinen on kaksio ydinkeskustassa, ja siihen just viime viikolla etsittiin vuokralaisia! Se on meidän entinen oma koti Turussa. Voi huokaus, jonain päivänä viel
  ... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaaa, että kirjoitit! Oikeastaan vähän toivoinkin, että just sinä valaisit muhin vähän uskoa, koska tiesin sun tunteista Turkua kohtaan! :)

   Oikeasti helpotti, ihania vinkkejä! Kokeilen ihan varmasti noita asioita. Ja ehkä tekin jonain päivänä vielä :)

   Poista
  2. Autan oikeasti missä vaan tarvitset jos tarvitset, kysele vain ja laita viestiä :) Turku on oikeasti upea, anna sille mahdollisuus :) En tiedä haluatko kertoa mutta miksi sinne muutatte, ja mitä aiot siellä tehdä?

   Poista
  3. Ihan valtavan iso kiitos, oot kyllä ihana! Otan ilomielin tarjouksen vastaan ja voisin kyllä laitella sulle mailia tässä kun päästään pahimmasta pakkaus / muuttosählingistä yli! :)

   Muuton syy ei vielä toistaiseksi ole julkista tietoa, mutta mailissa voin kertoa enemmän. Mutta minä muutan tuon miehen perässä ja aion tehdä graduani tänne Jyväskylän yliopistolle ja etsin jotain osa-aikaisia töitäkin :)

   En osaa oikeasti kuvailla, kuinka paljon helpottaa kuulla rohkaisevia sanoja. Ihan mahtavaa, että mulla on tommoinen blogi-ystävä, suuri kiitos!

   Poista
  4. Laita ihmeessä sähköpostia! Mulla sinne vielä paljon työpaikkasuhteitakin ;)
   Samoin <3

   Poista
 3. Oi, tsemppiä uusien tuulien tanssiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu! Kiitos, sitä tarvitaan! :)

   Poista
 4. Tervetuloa Turkuun ;) Hyvin sä varmasti täällä viihdyt, tämä on kivan pieni kaupunki, jossa on kuitenkin vaikka mitä tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) toivotaan näin, vaikka vähän jännittää juurikin se, että mitä siellä keksin päivieni kuluksi!

   Ja olin muuten yllättynyt siitä miten pieni kaupunki Turku on, kun oon luullut, että se on jotain kolme kertaa Jyväskylää isompi :D

   Poista
  2. Päivisin voi käydä vaikka pyörimässä torilla (mummojen kanssa), mennä kirjastoon lueskelemaan (koulu)kirjoja, lenkkeillä jokirannassa tai vaikka Kupittaan puistossa, käydä kahvilla ihanassa Cafe Artissa, lounastaa Fontanassa.. :) Tai sitten voi istua kotona koneella ja lueskella blogeja, kuten mä usein päivisin teen kun olen yksin ja on tylsää :D :D

   Poista
  3. Tota kirjastoa täytyy ilman muuta testata, kerta sitä useempi suosittelee. Ja hei kiitos, toi lenkkeilypaikka oli yks juttu mikä mietitytti, niin sain vinkkejä siihenkin! Ihaan valtaisa kiitos!

   Js luulenpa, että tuo viimeinen tulee olemaan munkin aktiviteetti valitettavan usein :P varsinkin kun joudun koneen eessä istumaan kumminkin, kun gradua kirjoitan!

   Poista
 5. Ihanaa kun ihmisilä kaikkea jännittävää edessä! Turku on ihana kaupunki. Ystäväni asuu sielä, joten välillä pääsee sinne vierailulle :)

  Minullakin on uudistusta menossa, blogini suhteen nimittäin. Kaikki mielipiteet otetaan lämmöllä vastaan, jos satut sielä käymään.

  Aurinkoista viikon jatkoa, ja tsemppiä muuttourakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muutos kyllä tekee välillä tosi hyvää :) Täytyy toivoa, että munkin ystävät tulee välillä vierailulle, ettei joudu sinne ihan yksin homehtumaan :D

   Kiitos tsempeistä, sulle myös tsemppiä muutoksiin!

   Poista
 6. Sulla onkin kommenttienvalvonta päällä. Se tarkoittaa sitä, että kommenttii saattaa päätyä roskakoriin. Jostain syystä minä ja blogger emme tule toimeen, vaikka sitä käytän itsekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tällä kertaa ne oli kyllä päätynyt ihan normaalien julkaisua odottavien laatikkoon :)

   Poista
 7. Paljon tsemppiä muuttoon ja uusiin seikkailuihin! :) Turku antaa teille varmasti ihanan uuden kodin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon itsekin niin, eikä kokeilemalla ainakaan mitään menetä! :) Tsemppiä sullekin muuttohajoiluihin :D

   Poista
 8. Ja sun ennakkoluulot johtuvat mistä? Siitä kun turkulaisia mollataan yleisesti?
  Hohhoh, ennakkoluulot on aika perseestä.
  Uskon että tuut viihtymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siitähän ne johtuu, ja siitä ettei mulla toistaseks oo ollut Turusta paljoakaan omakohtaista kokemusta, joten luonnollisesti käsityset perustuu siihen, mitä on muualta kuullut. Tyhmäähän se tottakai on! Mutta aika inhimillistäkin, ja siksi mun mielestä on ihan okei myöntää se ääneen.

   Taidat olla oikeassa ja uskon itekin, että tuun viihtymään..! Ja tän reilun viikon oonkin viihtynyt aikas mainiosti :)

   Poista
 9. Turkua mollataan iha syyttä. Asuin itse Turussa 4 vuotta ja edelleen ihan vieressä. Rakastan sitä kaupunkia ja tosiasia on, että töykeitä ihmisiä löytyy joka kaupungista ja kunnasta. Turkulaisten näkeminen tietyssä valossa riippuu aika lailla myös omasta asenteesta.
  Lupaan, ettet tule pettymään pikkuiseen Turkuun, päinvastoin! Ja ihan mahtavaa, että lähdet ennakkoluuloista huolimatta uusiin tuuliin :) tervetuloa Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit kyllä naulan kantaan koko kommentillasi! :)

   Niinhän se on, että kyllä esimerkiksi tuo ystävällisyys/töykeys riippuu enemmän ihmisestä, kuin sen ihmisen asuinpaikkakunnasta. Tosiaan töykeitä ihmisiä löytyy kaikkialta! On täällä jo viikossa niitäkin tullut vastaan, mutta niin on myös aivan mielettömän ihania, iloisia ja sydämellisiä ihmisiä!

   Mutta kuten tuossa yllä kommentissani kirjoitinkin, myönnän kyllä että ennakkoluuloni johtuvat siitä, että Turku on mulle jotain uutta ja tuntematonta. Toistaiseksi tän reilun viikon aikana oon kyllä viihtynyt tosi hyvin, mitä nyt paikalliselle murteelle en vieläkään oo ihan lämmennyt ;)

   Mutta kiitos ihanastta kommentista Anni! Musta on mahtavaa, että niin moni on kertonut omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan ja oon kyllä samaa mieltä teidän kaikkien kanssa: tuun varmasti viihtymään Turussa kun vaan annan sille mahdollisuuden!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.