Pages

Äidin kasvimaalla, raparperin alla..

... sammakolla koti oli kultainen. Tuo lastenlaulu soi mun päässä aina kun käyn hakemassa jotain äiskän kasvimaalta. Äitin ja isin puutarha on kesän yksi parhaita asioita.

IMG_0476

Vai voiko joku väittää, ettei haluaisi tuoreita, itse kasvatettuja ja kerättyjä kasviksia ja marjoja? Täydellistä luomua ja lähiruokaa. Äitillä ja isillä on puna- ja mustaviinimarjapensaita ja karviaispensas. Puutarhavadelmia, pensasmustikoita ja pieni mansikkamaa.

IMG_0490 IMG_0484 IMG_0491

Metsävatut ja metsämustikat on kyllä maukkaampia, mutta puutarhassa kasvatetut on näyttävämpiä. Tänä vuonna (sattuneesta syystä) tuli vietettyä vähän vähemmän aikaa marjametsässä, mutta onneksi äiti ja isi oli löytäneet maailman parhaan vattupaikan ja mökillä nyt kasvaa aina mustikoita  - joten meidänkin pakkaseen saatiin helposti vitamiinipitoista täytettä.

Kotona äitin kasvimaalla kasvaa raparperiä, (tolkuton määrä) kesäkurpitsaa, normaalia kurpitsaa, punajuuria, porkkanoita, sipuleita, salaatteja, tilliä ja persiljaa.

IMG_0499 IMG_0501 IMG_0503 IMG_0521 IMG_0524

Kesäkurpitsan kukat oli italiassa suurta herkkua - minäkin maistoin niitä pitsan päällä, mutta en kyllä ihan ymmärtänyt niiden ideaa. Ei ne minusta paljoa millekään maistuneet, joten ehkä on järkevämpää olla katkomatta kukkia ja antaa kesäkurpitsojen kasvaa isoiksi!

Kasvihuoneessa kasvaa vuosi vuodelta enemmän tomaatteja. Ja aina yllärinä jonkinlaista chiliä - tänä vuonna sieltä on ilmestynyt isoja ja melko mietoja, puaisia chilejä. Ensi vuodelle suostuttelen äitin kyllä hankkimaan viinirypäleen kasvihuoneeseen!

IMG_0512 IMG_0510

Oi, nyt vasta hoksasin, että omputkin on kohta kypsiä ja saan tuoda valkeaa kuulasta kotiin omppupiirakkaa varten. Mun makuun ne ei ole liian happamia syötäväksi ihan sellaisenaankaan. Just sopivan kirpeitä!

Mää niin haluan tällaisen puutarhan sit isona. Entäpä te?

4 Kommenttia

 1. Vähänkö ihana tollane oma puutarha! Mä nii haluun kans joskus omakotitalon pihaan oman tollasen söpön mistä saa läheltä herkkuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sanos muuta! On ehkä kivointa käydä hakemassa sieltä aina jotain pientä kivaa :)

   Poista
 2. Voi miten kauniita kuvia olet napsinut! Puutarha on ihana juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekkin! Koskahan sitä itse olisi tilanteessa, että voisi hankkia sen punaisen tuvan ja perunamaan? :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.