Pages

Kalevala Koru

Olen aikamoinen koruharakka. Korvakorujakin mulla on varmaan 100 paria täällä kotona ja toinen mokoma asuu äitin ja isin luona - meillä on äitin kanssa niille yhteishuoltajuus. Kaikki ei suinkaan ole pelkkää halpaa rihkamaa, vaan myös arvokkaampia, tärkeistä hetkistä muistuttavia koruja löytyy korurasian kätköistä runsaasti.

IMG_2669

Mun mielestä koru on aina onnistunut lahja, ja mikä tahansa koru Kalevala Korulta on onnistunut koruvalinta (okei, ehkä ne Mike Monroe -kokoelman tuotteet ei olisi ihan mun ykkösvalintoja...). Kalevala Koru on yksi niitä merkkejä, jotka voisivat valmistaa mitä tahansa ja minä rakastaisin sitä.

Kukapa voisi vastustaa laadukkaita materiaaleja, suomalaista designia ja kotimaista käsityötä kauniin korun muotoon muunnettuna? Sitähän minäkin. Ajattelin esitellä teille nyt mun omat Kalevala Korut.

IMG_2658

1. Hopeiset Made in Helsinki, Eira -korvakorut

Nämä on mun uusimmat Kalevalat. Omalta rakkaalta saadut sydänkorvakorut ovat viime syksyltä.

IMG_8441 IMG_8442

2. Hopeinen Kielo -rannekoru

Tämä rannekoru on heittämällä Kalevala Koruistani rakkain. Kielo -rannekoru on käsittämättömän kaunis. En tiedä yhtään kauniimpaa rannekorua. Sain sen ylioppilaslahjaksi tuolta puoliskoltani. Alemmassa kuvassa näkyvien lehtien nurjalla puolella on vielä kaiverrukset, toisessa lukee Kirsi ja toisessa 31.5.08 - lakkiaispäivämme.

IMG_8430

3. Hopeiset Lapin korut - korvakorut

Mummu antoi minulle 18-vuotis syntymäpäivälahjaksi vapaasti valitsemani Kalevala Korun korvikset. Valitsin Lapin korut, vaikkei minulla esimerkiksi juuria Lapissa olekaan. Valinta perustui puhtaasti korujen kauneudelle.

IMG_8437

4. Pronssiset Kalevalankarhu -korvikset

Nämä on ensimmäiset saamani Kalevalakorvikset. Sain nämä muistaakseni vielä ala-asteen puolella tädiltä joululahjaksi. Seuraavana jouluna sain hopeiden Talon sydän -rannekorun, jota käytin paljon, mutta se on tainnut hukkua vuosien saatossa, koska en ole sitä muutamaan vuoteen enää löytänyt.

IMG_8434

5. Hopeiset Vellamo -korvikset

Nämä sain joululahjaksi puoliskoltani muutama vuosi takaperin. Nämä valikoituivat minulle kuulemma siksi, että Vellamon kuvaus sopi minuun niin hyvin:

"Vellamo tunnetaan suomalaisissa kansantaruissa vedenhaltijana, Ahdin puolisona, ja Kalevalassa vedenemäntänä. Kerrotaan, että vedenneidolla on pitkät vyötärölle ulottuvat hiukset. Päivi Harjuhaahdon suunnittelemassa korussa Vellamon hiuskiehkura on kuvattu kauniina filigraanikuviona. Sen muodossa voi nähdä myös aaltojen keinuvaa liikettä. Uskomusten mukaan Vellamo näyttäytyy pääasiassa miehille ja kalastajan onkeen tarttuessaan voikin pyrkiä miehen puolisoksi."

IMG_8446 IMG_8447

6. Riipus

Tämän riipuksen olen saanut perintönä mummun poismenon jälkeen. Hopeanvärinen koru ei ilmeisesti ole hopeaa, koska korun valmistuksen aikoihin ei Kalevala Koru ole vielä hopeaa koruissaan käyttänyt.

IMG_8448 IMG_8455

7. Pronssinen rintaneula

Tämä rintaneula on myös mummun perintöä. Korujen saamisen jälkeen olin yhteydessä Kalevala Korulle, jotta saisin varmuuden siitä ovatko korut heidän tuotantoaan. Lähetin kuvat ja takapuolen leimat vahvistivat sen, että nämä kaksi viimeistä Kalevala Korun tuotanoa ovat. Kummastakaan ei kuitenkaan ollut tietoa mallien nimistä ja valmistusajankohtiakin osattiin arvioida vain erittäin viitteellisesti. Mummulla oli näitä kuitenkin kaksi - toinen on nyt äidilläni ja toinen minulla.

Sellainen varasto Kalevala Korua minulla siis täällä kotona on. Nyt haaveissa olisi alkaa täydentää sarjoja.

Toivon muuten tosiaan, että saan joskus tulevaisuudessa tyttären (tai vähintään tosi ihanan miniän!). Tulee saamaan aikamoiset kalevalakoru-perinnöt, kun minä tästä maailmasta joskus lähden. Minä, kun tulen vielä joskus perimään omalta äidiltäni täydet sarjat Lumikukkaa ja Talon sydäntä, sekä Kuutarta, Euran sydäntä ja ja ja....

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.