Pages

Jugurttijädeä

Sain tosiaan äitiltä ja isiltä synttärilahjaksi OBH Nordican jätskikoneen. Lahja ihmiselle joka ei oikeasti tarvitse mitään, mutta rakastaa vempeleitä, keittiövälineitä ja leipomista. Vähänkö olin iloinen, suorastaan kiljahtelin.

IMG_8416 IMG_8419

Joku on joskus sanonut, että kun kerran maistaa omatekoista jäätelöä, ei voi jätskiä enää kaupasta ostaa. No, kun oot kerran elämässäsi elänyt puolen vuoden ajanjakson Italiassa niin, että pääasiallinen ravinnonlähteesi oli gelato, ei voi jätskiä ikinä enää kaupasta ostaa. Jos pysyttelee poissa niistä muutamista ketju-gelaterioista, italialainen jätskihän on juurikin sitä kotona tehtyä. Ja se on niin hyvää.

Jätskikoneella ei ole kuitenkaan pakko tehdä vaan sokerisia kermajätskejä, vaan sillä voi helposti piristää myös normaalia iltapalaa. Eilen me laitettiin sekaisin banaanijugurttia ja hedelmäpilttiä ja mömmö pyörimään jätskikoneeseen kymmeneksi minsaksi.

IMG_8414 IMG_8420

Tuloksena herkullista jugurttijädeä. Maistui hedelmäpehmikselle. Ja sitten vielä tuoreista hedelmistä tehtyä hedelmäsalaattia jätskin päälle. Maistui sille, kuin olisi syönyt jotain ihanaa jälkiruokaaa, vaikka oikeasti se oli vain jugurttia ja hedelmiä. Ei paha ollenkaan! Lähiaikoina haluan kyllä koittaa vaniljajugurttia mangososeen kanssa. Luulen, että voisi olla aika herkkua!

IMG_8422

Siihen, että suostuin hiihtämään tarvittiin pinkit sukset, siihen että suostuin sähköhammasharjan käyttöön tarvittiin pinkki sähköhammasharja ja siihen, että suostun käyttämään maitotuotteita tarvittiin näköjään jätskikone!

Oletteko kokeilleet itsetehtyä jätksiä? Entäpä aitoa italialaista gelatoa?

Ps. tulipa ikävä mun lemppari-jätskisetää Roomasta <3

2 Kommenttia

  1. Meillä on kans toi sama jäätelökone, ei vaan oo hetkeen tullut tehtyä mitään. Mä tein joskus sillä jotain mustikkajäädykettä, ei se kyllä jäätelöäkään ollut ja sitten baileysjäätelöä kun mies sai 1,5 vuotta yksissä pikkujouluissa minipullon baileysia lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, baileys-jäde kuulostaa hyvälle! Tai jotain kermajätskiä voisi hyvin vähän maustaa sillä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.