Pages

Tuplasuklaa kuppikakut

Tässä jokin aika sitten, kun yksi ystävä oli tulossa kylään, pätin leipoa jotain. Miekkonen esitti vienon toiveen, että voisiko se olla jotain suklaista, josta tämäkin pääsisi osingoille. Itse perustan enemmän valkosuklaasta, kuin maitosuklaasta, joten halusin tehdä jotain, missä olisi molempia. Päätin leipoa muffinsseja. Sitten mietin, miksi kukaan enää leipoisi vaan muffinsseja, kun tekemällä niistä kuppikakkuja, saa erittäin pienellä vaivalla, erittäin paljon kivempia leivonnaisia. Varsinkin, kun pelkät muffarit on ehkä maailman helpoimpia leivonnaisia muutenkin. Näin päädyin tekemään suklaamuffinsseja valkosuklaasydämellä ja -kuorrutteella.



Suklaamuffinssitaikina valkosuklaasydämellä (12 kipaletta)

125g margariinia
1½dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
12 palaa valkosuklaata


1.Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Muffinssipeltihän on käytännössä elintärkeä muffareita tehtäessä. Ainakin itse olen huomannut, että se on käytännössä ainoa keino  tehdä korkeita ja kuohkeita muffareita, lörähtäneiden sijaan.

IMG_7052

2. Ota esille suurehko kulko ja vaahdota margariin ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää rasva-sokerivaahtoon munat yksi kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi!

IMG_7056

3. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe) pienessä kulhossa keskenään ja sihtaa kulhoon.

IMG_7057

4. Lisää myös maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

IMG_7059

5. Lisää pienet lusikalliset taikinaa jokaiseen muffinssivuokaan.

IMG_7060

6. Aseta jokaisen taikinanokareen päälle pala valkosuklaata. Seuraavalla kerralla kyllä itse rouhisin valkosuklaan murskaksi ja lisäisin taikinan joukkoon kohdassa 5!

IMG_7061

7. Peitä suklaapalat lopulla taikinalla. Jos rouhit valkosuklaan taikinan joukkoon, voit luonnollisesti laittaa vuokiin suoraan isomman nokareen taikinaa!

IMG_7062

8. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Kun muffinssit ovat kypsiä, nosta ne pois koloistaan, jotta ne jäähtyisivät nopeammin. Kuorrutetta ei voi laittaa kuumille kuppikakuille, tai se sulaa!


Valkosuklaa-tuorejuustokreemi

200g Philadelphia tuorejuustoa
200g margariinia
130g (1 Pandan levy) valkosuklaata
~ 4dl tomusokeria

IMG_7064

1. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä kokonaan.

IMG_7066

2. Sekoita sulatettu ja jäähtynyt suklaa, tuorejuusto ja margariini sähkövatkaimella. Margariinin kannattaa olla jääkaappikylmää, jotta kuorrutteesta tulee jämäkämpää.

IMG_7069

3. Sekoita joukkoon tomusokeria niin paljon, että saat kuorrutteesta mieleisesi jäykkyistä. Itselläni ei ainakaan mennyt noin paljon, mutta siihen on hyvä varautua.

IMG_7066

4. Pursota kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse pursotin tummasta suklaasta koristeita, joita koristin vielä sokerikuulilla. Kuppikakut voi koristella esimerkiksi suklaaströsseleillä tai herkutella ihan sellaisenaan!


Kas näin. Helppoa kuin heinänteko. Miltäs näytti?

10 Kommenttia

  1. Voi jösses miten hienoja! Millon tulisin teille kylään? :D
    Ja nuo mittalusikat oli ehkä jotain mitä mun on pakko saada!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa koska vaan!

      Ja noi mittalusikat on kyllä ihanat! Oon tilannut ne kakkusankareista täältä http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/06082009-151229/Products/22196

      siellä näkyy olevan myös tollaiset isommat sydän mittakipot (http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/06082009-151229/Products/22195) mutta ne on noissa jenkkilän kuppi -mitoissa, jotka ite ainakin koen vähän hankaliks käytännössä.

      Poista
    2. Kiitos! Koen nyt valtavaa tarvetta hankkia itselleni nuo :D
      Ja ei kyllä mitään jenkkimittoja... menee ihan liian vaikeeks!

      Poista
    3. Samaa mieltä, liian vaikeeta! Ja oleppas hyvä, noi on käytännössä kyllä välttämättömyys :D

      Poista
  2. Oli pakko testaa. Muuten meni ihan jees, paitti että tota kreemiä jäi ihan sikana yli ja no... Ei se ulkonäkökään Ollu ihan samanlainen. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, mulla ei kovin paljoa jääny yli, joten taisin tehä sit aika mehevällä määrällä noi koristelut :D

      Mutta kiva, että reseptistä oli iloa ja onneks maku on aina tärkein, se ainakin on muata tossa kuorrutteesaa kohdillaan :)

      Poista
  3. Nam, mitä herkkuja! :P Täytyy testata joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Varsinkin toi kuorrute sopii minkä tahansa kuppikakun päälle, nams!

      Poista
  4. mitä eroa on vaniliinisokerilla ja vaniljasokerilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilliini on enemmän keinotekoista.. siis vaniljaesanssilla maustettua sokeria, kun taas vaniljasokerissa on ihan oikeaa vaniljaa (niitä mustia täpliä näkyy) mutta eipä niillä käytössä taida mitään eroa olla :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.