Pages

Iltapalavinkkejä maailmalta

Aamupala on kuulemma päivän tärkein ateria, mutta meidän taloudessa tärkeimmän aterian viittaa kantaa kyllä iltapala. Ihan siitä syystä, että se on käytännössä aina päivän ainoa ateria, joka me ehditään syödä yhdessä... tosin sekin tapahtuu yleensä kello 23. Tästä syystä tosiaan meillä panostetaan usein iltapalaan ja nyt päätinkin jakaa pari viime aikoina hyväksi havaittua reseptiä - international edition.

Luvassa on siis suolaiseen nälkään bruschettoja ja makeaan nälkään tutummin aamupalaan yhdistettäviä amerikkalaisia pannareita. Nuo pannarit oli niin kuohkeita ja pehmeitä ja herkkuja, että oi nam! Ja brushettojen ajatteleminen myös tuo veden kielelle - muistakaahan toteuttaa se valkosipulikikka, se kruunaa noissa herkkuleivissä kaiken!

Italialaiset Bruschetat

Tuoretta patonkia (tai muuta vaaleaa leipää)
Tomaattia
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Valkosipulin kynsi

bruschetta

Bruschetta on maailman helpoin herkku, joka maistuu työläämmällekin aikaansaannokselle. Leikkaa patonki (tai hiivaleipä) sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita hetkeksi uuniin rapsakoitumaan. Pilko kulhoon tomaatit, ja nypi sekaan basilikan lehdet. Minä olen oppinut niin, ettei basilikan lehtiä saa leikata veitsellä, joten isoja voi repiä käsin vähän pienemmiksi. Kaada tomaattien ja basilikan päälle runsaasti laadukasta oliiviöljyä, mausta vähällä suolalla ja pippurijauheella (olisin halunnut laittaa mustaa, mutta oli vaan valkoista, hyvin toimi sekin!).

Ota paahtuneet leivät uunista ja, tämä on tärkeää, pyyhkäise leivän pintaa muutaman kerran puoliksi leikatun valkosipulinkynnen leikkuupinnalla. Asettele leivät lautaselle ja päälle runsas keko tomaatti-seosta. Kauho vielä lopuksi leipien päälle kaikki kulhon pohjalle valunut öljy-tomaattimehu seos - se on namia! Nauti hyvässä seurassa!


Amerikkalaiset pannukakut
(Tämä resepti on mukailtu Katrin blogista, täältä löytyneestä ohjeesta)

3 kananmunaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä, piimää, jogurttia tms.
3 rkl öljyä

pannari

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Lisää joukkoon kermaviili (tai vastaava) ja öljy ja sekoita. Öljyn lisääminen taikinaan helpottaa varsinkin valurautapannulla paistamista!

Paista pannukakut kauniin kullanruskeiksi lettupannulla. Jos et omista lettupannua, ei huolta! Pannaritaikina on sen verran jämäkkää, että siitä voi paistaa pikkulettuja myös normaalilla pannulla - se ei määräänsä enempää leviä! Tarjoile suomalaiseen tyyliin mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa tai amerikkalaiseen tyyliin vaahterasiirapin ja marjojen kanssa.

... niin ja nehän on pakko tarjoilla tollaisena superkorkeana pinona, jonka syönti on mahdotonta!

2 Kommenttia

  1. Nams, tämäpä oli herkullinen postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja olivat kyllä molemmat iltapalat! Ja tosiaan itsellekin tuli kyllä aikamoinen nälkä tätä kirjoitellessa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.