Pages

Voi Flickr minkä teit!

Kirjoittelin tänään oikein pitkän ja omasta mielestäni kivan postauksen, mutta jouduin vaikeuksiin Flickrin kanssa kun kuvat eivät vaan latautuneet sinne. Nyt treenien jälkeen tulin koittamaan uudelleen, ja Flick sanoo mulle näin:


Hi Kirsi,
You caught us at a bad time: We're running red hot at the moment, so uploading is temporarily unavailable until things cool down.
Please try again soon! (And, sorry for the lame excuse.)
<3
The Flickr.com Servers
Selvä homma. Eihän siinä sitten kun odotellaan, jospa onnistuisi. Olisi niin ankeeta tehdä postaus ilman kuvia, joten yhden alennuin lataamaan bloggeriin suoraan. Ai että miksen vaan lataa kaikkia niitä bloggeriin? No en varmasti kun Flickr ei toimi, niin mökötän! Mökötän myös siksi, että nyt tekisi mieli Hello Kitty -suukkoja, mutta niitä ei myydä meidän lähi-Siwassa!?


En nyt sentään oikeasti mökötä! Mulla on hyvä mieli ja toivottelen kivaa iltaa kaikille, ja toivottavasti palaamme astialle pikapikaa!


4 Kommenttia

 1. Nyt täydellisen tyhmä kysymys: siis mitähähmitä miten tänne edes voi ladata kuvia ilman että ne laittaa suoraan bloggeriin? Ja sitten tyhmyyden pohjanoteeraus: mikä on flickr?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin en lataa kuvia bloggerin kautta, koska bloggeriin lataaminen huonontaa sen kuvan laatua. Tokihan niistä selvän saa, mutta itse oon aika neuroottinen siitä, etten kestä jos blogger puurouttaa mun kuvat :D

   Tää mun tyyli lisätä kuvia ei ehkä oo kaikista kätevin, mutta tiedän, että melko moni toimii näin kuvan laadun vuoksi. Elikkä flickr.com on sosiaalisen median kuvapalvelu. Monet ihan oikeat valokuvaajat lataa sinne kuviaan ja niitä voi sitten siellä jakaa sun muuta.

   Itse teen niin, että lataan kuvia bloggeriin ja sitten määritän missä koossa haluan sen kuvan tänne blogiin (helpompi määrittää, kun bloggerin suuri ja jättisuuri!!), kospsaan HTML linkin ja syötän blogitekstin HTML -koodiin haluamaani kohtaan. Bloggerissahan sen kirjoituslaatikon vasemmassa ylänurkassa on LUO ja HTML -napit, joista sitä voi vaihtaa.

   Tällä meiningillä kuvien laatu säilyy alkuperäisen tasoisena, bloggerin kuvatila ei lopu ja blogin kuvat on myös varmuuskopioituina. Sen verran täytyy vielä sanoa, että Flickrissä kuvien oikeudet säilyy sulla itselläsi, mutta jos sinne lataa tekstitiedostoja, niin niiden tekijänoikeuksissa oli jotain vähän hämärää.. Mutta kuvien säilytys ja jakopalveluna Flickr on mun mielestä erittäin huippu! :)

   Tämä ei tosiaan varmaan maailman simppelein keino ole, mutta ei se musta kovin työlästäkään ole... vastaavasti bloggeriin joutuisin ne kuvat lataamaan ja liittelemään oikeisiin kohtiin! Ja nyt kun oon tottunut tekemään näin, niin en millään tykkäis tehdä mitenkään muuten :D

   Osasinkohan selittää yhtään hyvin?

   Poista
 2. Ahaa!!!! Onko se siis sama asia kuin esim. Picasa? Bloggeriin kun kuvat lataa niin nehän automaattisesti tallentuu Picasaan. Mutta tosin siinä kohtaa jo ladattuna Bloggerin kautta.

  Pitää varmaan kokeilla tota keinoa kunhan tämä uuden koneen ahdistus hälvenee: ei enää yhtään uutta tietotekniikkastressiä tähän kohtaan! :D

  Mutta siis iso KIITOS pitkästä selvityksestä!! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei vähän niinkun Picasa! Pikasella googlailulla löyty tämmönen artikkeli niitten eroista ja yhtäläisyyksistä http://google.about.com/od/toolsfortheoffice/a/Picasa-And-Flickr-Smackdown.htm

   Ite tosiaan oon tohon Flickriin jumittunu, koska musta se ei muussaa kuvia samalla lailla kun suoraan bloggeriin lataaminen.. Picasaan oon joskus kokeillu, mutta enpä muista yhtään miksi se jäi sit mun käytöstä pois..?

   Ja joo ymmärrän täysin! Joskus tuntuu sille ettei aivot voi ottaa vastaan enää yhtään uutta tietoteknistä asiaa :D

   Ja oleppa hyvä, mää oon tämmöinen blondien tai köyhän miehen -tietotekniikka opas, eli vaikken oikeesti tiiä mistään juuri mitään niin yritän aina parhaani selittää, jos suinkin osaan :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.