Pages

Maailman paras vai huonoin päällyslakka?

Tänään ajattelin turista vähän päällyslakoista. Tai no, ihan oikeasti kyse on pikakuivattajasta. Seche Vite pikakuivattaja tuntuu olevan monenkin kynsifanaatikon parissa suorastaan kulttimaineessa. Myös Ostolakossa blogin Virve on kirjoittanut tästä pikakuivattajasta, kehuja jaellen hänkin! Pikakuivattajan ideahan on se, että kirkas päällyslakka levitetään viellä kostean kynsilakkakerroksen päälle, ja pikakuivattaja pureutuu kerroksen sisään, kuivattaen sen nopeasti kosketusta kestäväksi ja myös normaalia nopeammin kolhuja kestäväksi.

IMG_6345 IMG_6346

Sitä en voi kyllä itsekään kieltää, etteikö kerros Seche Viteä kuivattaisi lakkakerrosta pikaisesti ja ihastuksen huokaus kuinka kauniin kiiltävän pinnan se kynnelle tekeekään! Siis paljon kiiltävämmän kuin mitkään meikäläisen ennen käyttämät päällyslakat. Yleensä kynsilakat alkavat lohkeilemaan kärjistä, ja sitten lakat menevätkin vaihtoon. Seche Viten kanssa ei kärkien lohkeiluongelmaa ole! Mutta sitten tulee iso ja painava mutta.

IMG_6332

Kynnet saattaa mennä yhdessä päivässä täydellisistä tällaisiksi, ilman, että teen mitään erityistä.

Kynnet pysyvät täydellisessä kunnossa muutaman päivän ajan ja sitten ne lakkaukset alkavat raksahtelemaan irti! Siis ihan kokonaisina! Olen siirtynyt Sechen käyttöön viime syksynä, ja muistan vieläkin ensimmäisen kerran, kun se tapahtui. Se oli itseasiassa samoihin aikoihin, kun olin aloittanut blogin kirjoittamisen. Olin ollut viikonlopun juontamassa cheerleadingin SM-karsintakisoja. Kisat loppuivat sunnuntaina, joka sattui olemaan myös isänpäivä. Olin lakannut itselleni kauniit, kisojen turkoosiin väriteemaan sopivat kynnet. Kisojen jälkeen hain isoveljeni kyytiin ja suuntasimme vanhempien luokse isänpäivää juhlistamaan. Ajoin autoa, kun yhtäkkiä rääkkäisin, että miten multa puuttuu yhdestä kynnestä kynsilakka?! Veljeni sanoi, että siihen hän ei kyllä osaa vastata.

En vielä silloin osannut käsittää, että se oli raksahtanut irti, mutta myöhemmin sitä tapahtui aina vaan uudestaan ja kerran sitten näinkin, kun irti raksahtaneet lakkaukset jäivät keittiönpöydälle. Haluan suojella kynsiäni ja käytän aina myös aluslakkaa. Samalla, kuin ostin Vite -putelin, ostin myös samaisen merkin aluslakan. Voiko olla, että nämä kaksi tuotetta yhdessä käytettynä aiheuttavat sen, että lakat pysyvät kauniina pari päivää, ja sitten jotenkin irtoavat kynnestä niin, että pieninkin kolaus kopsauttaa koko lakkauksen irti? Jos on näin, niin miten voi olla mahdollista, etteivät saman merkin alus- ja päällystotteet pelaa yhteen?

IMG_6331 IMG_6334

En ole löytänyt mistään blogista syytä tähän, tai nähnyt, että jollain muulla olisi ollut samanlaisia kokemuksia. Oletteko te käyttäneet Secheä? Tai törmänneet jollain muulla merkillä sanamlaiseen ilmiöön? Tahtoo vastauksia, joita en millään meinaa löytää. Pikkaisen vaan meinaa jo hermoa kiristää. En haluaisi ihan hukkaan noin täyttä aluslakkaakaan heittää, ja en haluaisi tuosta Vite pikakuivattajastakaan luopua, koska se ei ole karmean tuoksuinen (niinkuin muut pikakuivattajat yleensä on), se kuivattaa oikeasti nopeasti ja se jättää kauniin kiillon. 

Voi näitä elämän suuria pulmia!

10 Kommenttia

 1. Mä olen kuullut niin monen ihmiset kertovan tuosta samasta jutusta, että itseä ainakin hieman epäillyttää ottaa kyseisiä tuotteita kokeiluun. Olen tässä pikkuhiljaa testaillut erilaisia alus- ja päällyslakkoja eikä mikään testaamistani ole vielä ainakaan tehnyt noin. Mitä järkeä on laittaa kynsilakkaa, jos se lähtee itsestään irti!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Niin turhauttavaa! Maksoin tuosta kaksikosta yhteensä rapiat 25 euroa, joten ei millään viitsisi jättää käyttämättä, mutta voi että, se ärsyttää, kun ne lähtee irti!

   Mutta kiitos, tämä on jo terapeuttista kuulla, että muilla on ollut samaa ongelmaa. Olin jo niin äimänä, kun blogeissa tätä niin kehutaan, mutta oma kokemus on vähän ikävä!

   Vissiin täytyy vakavissaan harkita merkin vaihtoa, mutta pikakuivattaja on kyllä tällaisella tumpelolla ihan välttämättömyys, enkä viitsi enää niitä karmean hajuisiakaan käyttää, yök!

   Poista
 2. Mulla on sama juttu! Pettymys oli suuri kun Poshén päällyslakan jälkeen päätin vaihteen vuoksi kokeilla tuota Seche Viteä. Kyllä toi Poshé Siinä on sama kuivatusteho ja kestävyys, mutta kynsilakka ei lähe laattoina irti :) Meikkaaja Saara Sarvaksen blogista joskus löysin tuon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentistasi ja kokemuksistasi! En tosiaan taida olla yksin tän ongelman kanssa :)

   Joo mietin, että ostaisin ehkä taas Poshéa seuraavaksi kokeiluun.. Mulla on ollut sitä kerran aiemmin, mutta jostain syystä en kokenut sitä niin hyväksikään, vaikken oikein osaa sanoa miksi. Ehkä se ei musta ollut niin tehokas kuivattaja ja hajukin vähän vahva...

   ..ehkä annan sille Poshélle vielä uuden mahdollisuuden.. Cesarsshopin versiota en ainakaan enää ota, koska se on kyllä pikakuivattajista karmeimman hajuinen.

   Poista
 3. Miten ihmeessä sä saat edes lakattua kynnet nätiks? Ite yritin eilen lakata kynsiä ja voi jestas, sitä oli kyllä vähän muuallakin kun kynsissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ellu, siihen on helppo apu: kynsilakanpoistoaineeseen upotettu pumpulipuikko! Sillä voi sitten jynssätä ne vähän muuallekkin osuneet sipaisut! :)

   Poista
  2. No entäs sit se, että ihan oikeasti eihän toi kynsilakka edes pysy kynsissä? Se vaan lähtee heti pois :D (okei, siis mä en oo lakannu kynsiäni kun ehkä alle 10 kertaa elämässäni mut ajattelin nyt aloittaa...) Ei vaan oikein onnistu :D Auta mua :D Niin ja sit vielä se että mun kynsinauhat on ihan karseen näköset, joten toi lakkaus ei varsinaisesti paranna tilannetta :D

   Poista
  3. No minähän autan! :D

   Siihen lakkojen lähtemiseen oikeestaan ainoa ratkasu on juurikin alus/päällyslakan käyttäminen. Päällyslakan käyttäminen on noista kahdesta vielä tärkeempää.. ihan hyviä saa tosi halvallakin. Edellinen, mitä mulla oli maksoi kait 4 euroa, ja sillä sai lakat pysymän hyvänä viikonkin!

   Kynsinauhoihin sit vaan kynsinauhaöljyä, tai jos ei sellasta vaivaudu hankkimaan, niin niihin kannattaa laittaa päivittäin ees normi kosteusvoidetta, käsirasvaa tai vaikka huulirasvaa! Semmoisen tehokuurin jälkeen ne pehmiää, eivätkä vaadi edes hirveästi vaivaa, että pysyy siisteinä! :)

   Auttaako vai muuttuuko vaan vaikeemmaks? :D

   Poista
  4. No periaatteessa vaikeemmaks :D Jotta mä saan kynteli lakattua, mulla pitää olla hirveä arsenaali kaikkea varustusta! Täähän on pahempi välinelaji kun moni urheilu :D Mut siis pitääkö laittaa sekä alus että päällyslakkaa? Ja mitähän noi mun sit mahtaa olla, mistä sen tietää? Miten voi olla tyttö näin avuton tämmösten kanssa. Hävettää.

   Ja toi rasvaaminen. Huoh, mä yritän läträtä rasvojen kanssa ihan kauheasti mutta silti mulla on niin kuiva iho :( Mutta ehkä joskus!

   Poista
  5. Niin mää vähän arvelinkin! :D

   Ja hyvin pärjää värillisellä kynsilakalla ja pällyslakalla. Päällyslakka on siis sellaista kirkasta! Se estää sitä värilakka lohkeilemasta ja murenemasta! Päällyslakoissa lukee yleensä Top Coat, ja ovat tosiaan siis kirkkaita. Suosittelen sijoittamaan jos aikoo kynsiä lakkailla. 4 egen putelillakin pääsee jo pitkälle ja se kyllä pidentää lakan kestoa huomattavasti!

   Ja voi höh ihon kanssa.. ei auta muu kun rasvailla (tai öljytä, se on tehokkaampaa!) lisää.. perus ruokaöljylläkin voi joskus hieroa, samaa tavaraahan sekin on! Kun sitten vaan huuhtoo poies ettei kaikkea sotke :D

   Ja eihän siinä oo mitään hävettävää! Luuletko että mää oon vaan syntynyt ja yhtäkkiä osannut? Vanhat sananlaskut ne pätee tässäkin, että tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin! Kun vähän on kärsivällinen niin oikeastaan aika nopeasti kynsiä oppii laittamaan :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.