Pages

DIY Multi photo frame

Tää alkaa olla jo vanha tarina, mutta taas vaihteeksi tällä meidän residenssissä on aikasmoinen sairastupa -meininki käynnissä. Huoh. Jokohan sitä vois olla terveenä, että jaksais oikeasti tehdäkin jotain järkevää? Viime päivien aktiviteetit on sairastelun vuoksi olleet lähinnä sohvalla pötköttämistä ja Paon katsomista. Jep, ensimmäinen tuotantokausi parissa päivässä hoidettu. (Sivuhuomautuksena: katsoin Pakoa ekan kauden sillon kun se tuli telkkarista, sen jälkeen se jäi satunnaisia kertoja lukuunottamatta pois listoilta. Nyt taidan muistaa miksi, herranjestas se on raaka meikäläisen herkille silmille ainakin!).

Wentworth Millerin silmien tuijottelun lisäksi oon jaksanut vähän suunnitella myös yhtä kaksi vuotta vaiheessa ollutta sisustusprojektia. Ollaan muutettu tähän kämppään siis aikalailla kaksi vuotta ja kaksi viikkoa sitten, ja siitä lähtien olen haaveillut laittavani jotain telkkarin päällä olevaan tyhjään seinänkohtaan. Jokin aika sitten vihdoin keksin mitä siihen haluan ja yllättävän kauan aikaa tunnun saavan tähän toteuttamiseenkin!

IMG_6708 IMG_6704

Haluan siihen päälle monikuvakehyksen. Olen katsellut niitä eri sisustuskaupoista ja nettikaupoista. Löysin yhden mieleisen, mutta sen hinta lähenteli satasta. Jopa rakas eBayni tuotti minulle pettymyksen, kun yhtään ainutta kivaa multi picture framea ei saanut toimitettua Suomeen. Kyselin muutamilta myyjiltä vielä erikseen Suomeen toimitusmahdollisuutta, mutta myös se olisi tullut niin kalliiksi, että hylkäsin sen ajatuksen. Samalla sisuunnuin ja totesin että kerpeles sentään, kyllähän minä sen verta taitava käsistäni olen, että äkkiäkös sellasen itse tekaisen.

Ja ei muuta, kun tuumasta toimeen. Viikon takaisella Ikean reissulla sitten mukaan vaan super halpoja (ja kevyitä, helpottaa kiinnitystä!) Nyttja kehyksiä mukaan. Kaksi kipaletta noita 10x15 senttisiä maksoi 2€, ja musitaakseni 1,75€ taisi olla tuo yksi isompi. Ensin ajattelin koota niistä rykelmän enemmän kaaosmaiseen tyyliin, mutta yhdessä erilaisia asetelmia katseltuamme, me todettiin, että tämmöinen vähän säännöllisempi on kuitenkin kivampi. Seinälle rykelmän haluan kyllä niin päin, että tuo keskellä oleva iso kuva on vaakatasossa.

IMG_6705 IMG_6707

(Selkeästi liian hyvä kamera, kun pölytkin näkyy noin hyvin...)

Nyt onkin vuorossa se kaikista vaikein osuus: kuvien valitseminen! Luultavasti teetetään kehykseen kuvia mustavalkoisena. Harkinnassa on myös kuvien muokkaaminen siten, että muuten ovat mustavalkoisia, mutta jätettäisiin muutamia värikkäitä yksityiskohtia. Kokeilin jo muutaman kivan kuvan muokkaamista sellaisiksi, mutta niistä tuli kyllä susirumia. Olisi kuitenkin sääli vedellä täysin mustavalkoiseksi ihania kuvia, joissa osa sitä ihanutta on juurikin kauniit värit...

Miten te tekisitte?

Onneksi muutaman päivän tai viikonkaan lisäpohdinta ei tässä parin vuoden odottelun jälkeen paljoa enää tunnu, joten voidaan ihan hyvillä mielin käyttää kuvien valitsemiseen ja muokkaamiseen rauhassa aikaa. Toivottavasti kukaan tänne eksynyt super-sisustaja ja minimaalisen tyylin rakastaja ei pyörry meidän ei-niin-minimalistisen olkkarin hyllykön nähtyään, heh.

Loppuu täytyy vielä jakaa teidän kanssa kuva ihan matavasta näkymästä, mikä meidän parvekkeelta tänään oli. Iltapäivällä ilma oli täynnä jotain usvaa ja ihan kuin pientä jää-pölyä, niin, ettei edes muutaman sadan metrin päässä olevaa nostokurkea näkynyt. Samaan aikaan aurinko oli laskemassa horisonttiin, ja tuo usva hohkasi valoa aika ihanan erikoisella tavalla. Ulkona alkoi pikkuhiljaa hämärtyä, mutta koko taivas hohkasi niin valoisana! Tuolla talojen välissä näkyy normaalisti satama, järvi ja vastaranta. Tänään näkyi vain valoisa pallo.

IMG_6716

Nyt täytyy mennä kyökkiin, siellä muhiva karjalanpaisti alkaa olla puolen tunnin päästä valmis. Karjalanpaisti on muuten ihan mahtava ruoka laittaa, näin sairastuvalla. Vaikka sen valmistumisessa menee kaaaauan aikaa, ei se vaadi paljoa mitään muuta vaivaa, kun vuuan uuniin törkkäämisen. Muu "kokkaaminen" sujuukin sohvalta käsin. Ja silti tuloksena on herkullista kotiruokaa, nams!

Oikein ihanaa lauantai-iltaa kaikille muillekin! Kyllä täälläkin tämä vielä voitoksi käännetään!

4 Kommenttia

 1. Oli kyllä huisit näkymät tänään tuolta sillalta, harmi etten ihan nähnyt tuota auringonlasku vaihetta kun olin töissä. Mutta upee utu! Eikun vaan harjottelemaan kuvanmuokkausta, ei se vaikeaa ole. Mun pitäis kans tehä kuvientulostus operaatio ja ostaa lisää kehyksiä, mutta pitää näköjää olla vähä aikaansaamaton..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikas erikoinen sää, mutta kaunis tosiaan! Olisi ollut kyllä kiva lähteä itsekin köpöttelemään ja ihailemaan näkymiä, jos olisin ollut terveenä.

   Sitä tuntuu olevan liikkeellä, että paperikuvien teettäminen on aikamoisen työn takana :D

   Poista
 2. Tosi kivannäköinen tuo kehyshomma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti on kiva sitten vielä seinälläkin! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.