Pages

Vaatekaapin joulusiivous

Niin kuin lupailinkin, niin pitihän tänään vielä tulla toinen postaus kirjoittelemaan. Oon niin kertakaikkisen tyytyväinen itseeni, kun tänään sain viimeisteltyä vaatekaapin joulusiivouksen. Se oli nimittäin aikas moinen urakka! Muun siivouksen kanssa hommat on vielä vähän kesken, mutta sallin itselleni pienen blogitauon, ja sitten vielä hoidan viimeiset pikkusilaukset, leipaisen parit joulutortut ja sitten toivottavasti meidän kämppään on tullut joulurauha, niinkuin vähän lupailin!

Mutta palataan vaatekaapin pariin. Meillä on makkarissa kuusi kaappia, kaksi hyllykaappia ja kaksi tuplakaappia, joissa on henkaritangot. Yksi kumpaakin sorttia sekä neidille, että herralle. Ei mun kamppeet ihan kumminkaan noihin kolmeen mahdu, joten osa juhlamekoista roikkuu herran kaapissa. Meistä kumpikaan ei oikein osaa arkivaatteitaan ripustaa, joten siellä oli vähän tilaa, jota sain lainata. Lisäksi mun juhlavimmat mekot, kuten iltapuvut ja ylioppilasmekko sun muut ovat porukoiden luona asustelemassa. Niille on käyttöä niin äärimmäisen harvoin, että turhaan niillä meidän kaksion kaappeja täyttäisin.

IMG_5890

Koska ollaan molemmat viikattuihin vaatteisiin tottuneita, ollaan ostettu molempien henkarikaappeihin tuollaiset Sini -merkkiset ripustettavat lokerikot. En muista yhtään kuinka paljon ne maksoivat, mutta alle pari kymppiä kappale taisivat olla. Ne on kyllä tosi käteviä, koska niiden avulla saa hyödynnettyä henkaritilaakin hyödyllisemmin!

IMG_5908

Tiedän kyllä, että vaatteille olisi terveellisempää roikkua vähän väljemmin, mutta toistaiseksi vaatteiden pois heittäminen on hävinnyt aina jäljelle jääneiden vaatteiden väljemmän säilyttämiselle. Musta on tullut aikamoinen mestari tossa ripustamisessa, koska en oo myöskään raaskinut ja jaksanut hankkia lisää henkareita, joten melkein jokaisella henkarilla roikkuu kolme mekkoa. Samoin hame-henkareissa on vähintään kaksi hametta jokaisella henkarilla. Ja henkareilla olevien jakkujen alla on tietysti mekko tai parikin.

IMG_5905 IMG_5911

Henkarikaapin ylähyllyllä on tosiaan laukkuja, isompia ja pienempiä sulassa sovussa. Etualalla enemmän käytetyt ja niiden takana vielä lisää laukkuja, sellaisia joita vähän harvemmin tulee kaiveltua esiin. Tosin yleensä käy niin, että kun ensimmäisen kerran kaivan sieltä takaa jonkun laukun, menee koko hylly jo täyteen sotkuun ja sitten kaikki laukut onkin  täydellisessä sekametelisopassa seuraavaan siivouskertaan asti.

IMG_5889

Henkarikaapin lattiatila on myös hyödynnetty. Etualalla on muutamia kenkiä, jotka ovat viime aikoina eniten saaneet käyttöä. Taaempana on vielä muutamia kenkiä lisää, mutta valtaosa kenkälaatikoista sijaitsee kyllä näiden varsinaisten vaatekaappien yläpuolella olevissa yläkaapeissa.

IMG_5902 IMG_5904

Hyllykaapissa on omat hyllyt paksuille pitkähihaisille, arkipaidoille ja mekoille, housuille, alusvaatteille ja yöppäreille. Suurin murheen kryyni on aina tuo paitojen ja mekkojen hylly. Nyt se kumminkin on ihan inhimillisessä kunnossa, kun tyhjensin sängynaluslaatikkoon säilöön jätesäkillisen verran vaatteita. Mten voi olla mahdollista, että mun vaatekaappi oli vieläkin pullollaan kesävaatteita, vaikka mielestäni raivasin ne kaikki pari kuukautta sitten sieltä pois?

IMG_5892
IMG_5897 IMG_5899

Tällaiselle näyttää mun vaatekaapissa. Se ei kyllä kovin kauaa noin siistissä kunnossa yleensä pysy. Tämmöinen siivoaminen ja kuvaaminen on välillä ihan herättävä kokemus.. voi huomata nimittäin kaikkea mielenkiintoista, kuten sen, että ihminen ilmeisesti tarvitsee vähintään neljä pinkkiä hupparia. Hyvä tietää.

Miltä teidän vaatekaapissa näyttää? Pysyykö se aina siistinä vai tarvitseeko joku muukin kokonaisen päivän vaatekaapin joulusiivoamiseen? Ja miltäs mun kaappi näyttää? Aika pinkiltä ja kukkakuosiselta ainakin tuo mekko-osasto! Kauhistuttaako näin tiivis vaatteiden säilytys?

4 Kommenttia

 1. Ihanan värikästä! Näyttäspä mullakin tuolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä toi värikkyyskin on vähän haastavaa :) mutta siitä sulle tavoitetta! :)

   Poista
 2. Haha, aika katastrofin ainekset näyttää olevan :D Tuolta kun vetää välistä yhden hupparin niin ops, pari muutakin tippui lattialle :D (nimim. kokemusta on!) Miten tosta kaapista saiskin semmoisen ettei sieltä aina olis niin vaikea ottaa just sitä vaatetta minkä haluais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Ja sitten, kun niitä ei jaksa viikata ja nostaa heti takaisin, niin on katastrofin ainekset sekä vaatekaapissa, että makkarin lattialla :)

   kun vielä asuin kotona, mun vaatekaapissa oli semmoiset isot ulos vedettävät korit, ne oli aika hyvät, koska takaakin sai helposti otettua, eikä kaikki pudonnut (toki sekaisin nekin sai)...!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.