Pages

Itsenäisyyspäivää

Tuli vähän pitkä postaus, pahoittelen, mutta minkäs teet kun Kirpolla on asiaa! Nyt on itsenäisyyspäivää juhlistettu, ja yhtä rauhallisissa merkeissä se meni, kuin arvelinkin. Joulukorttitehtailun merkeissä meni aikas monta tuntia, ja joulukorttien sivutuotteena tuli taas tuttuun tapaan myös aikamoinen läjä pakettikortteja. Ja lisäksi tehtiin jo valmiiksi mallit neljän seuraavan vuoden joulukortteihin. Meillä on äitin kanssa melkein aina suunniteltu jo monen vuoden joulukortit, mutta ennen näitä uutta neljää suunnitelmaa, meillä ei vissiin olisi ollut enää kuin yksi malli suunniteltuna, joten jo oli aikakin kehitellä vähän lisää.

IMG_4948
Tämän vuoden kortteihin hyödynnettiin jo vuosia tallessa olleita olkisydämiä. Laitettiin niihin nauhat, jotta kortin saaja voi käyttää niitä kuusenkoristeina, pari kappaletta sellofaanipussiin, organzanauhalla kiinni, kuumaliimalla korttiin kiinni ja pari lumihiutaletta koristeeksi. Muutama kaverini on salakavalasti löytänyt mun blogin, joten spoiler alert! Näette nyt millaiset kortit tuutte tänävuonna saamaan!

IMG_4947 IMG_4934 IMG_4963
Korttitehtailun lisäksi itsenäisyyspäivään kuuluin paljon rauhaa, lepoa ja kynttilänvaloa - niin ja hyvää ruokaa. Uunilohta, muussia ja salaattia, nams. Jälkkäriksi glögikakkua ja iltapalaksi vielä vääpelin räkää (eli maitokiisseliä) marjoilla (mm. äitin keräämiä metsämansikoita, oi nams!). Ja toki telkussa pyöri jokavuotiseen tapaan Tuntematon sotilas.. ja samaan aikaan läppärin ruudulla, jotain yhtä olennaista. Eli urheilua.

IMG_4964 IMG_4973 IMG_4983 1 IMG_4976
Tietää muuten takuuvarmasti, että on juhlapäivä silloin kun paratiisi -astiasto kaivetaan kaapista!

Olenko ainoa, jonka illan ohjelmaan kuului myös linnan juhlien pällistelyä ja mekkojen arvostelua? En tosiaan ole mikään muodin asiantuntija, mutta rakastan silti arvostella iltapukuja. Päällimmäisenä jäi mieleen se, että kenellä oli silmälasit huurussa, kun asiantuntijat hehkuttivat niin upeita kampauksia tänä vuonna. Minä nimen omaan kauhistelin sitä, miten karmeita kampauksia tänä vuonna näkyi. Vissiin kampausten teemat olivat tulleet eläimellisestä maailmasta, puudeleista tai päälalelle läsähtäneistä koiran läjistä. Anteeksi, vähän ilkeästi sanottu, mutta yleisesti ottaen kampaukset eivät olleet mielestäni kovin onnistuneita.

Linnassa oli paljon kauniita mekkoja, ei juurikaan hirveästi mitään super-mega-mahtavaa, mutta paljon perus kauniita iltapukuja. Saahan siellä vähän räväyttääkin, mutta tykkään kyllä myös siitä, kun pelataan melko varman päälle. Kauniita asuja oli mielestäni mm. Jaana Pelkosella ja Silja Lehtisellä. Paola Suhonen oli suunnitellut Jenni Haukion puvun, ja ensin kun sen näin, meni varmaan viisi minuuttia ennenkä sain muodostettua mitään mielipidettä siitä. Olin odottanut Jenniltä jotain tätimäisempää, joten olin erittäin yllättynyt. Kun aivot olivat aikansa raksuttaneet, totesin, että olin positiivisesti yllättynyt. Maakuntakukkia kuvaava printti oli ihana, ja Jenni kaipasikin jotain nuorekasta, ja vähän erilaista! Tykkäsin siis. Yksi suosikeistani oli purjelautailija Tuuli Petäjä, mutta mielestäni illan kaikista kaunein iltapuku oli Katri Niskasen suunnittelema, Sanna Lauslahden kantama liukuvärjätty puku.

linnan+juhlat+sanna+lauslahti
Kuva Jyrki Lyytikkä, Yle

Asiaan voi vaikuttaa sekin, että olen päättänyt, että jos joskus pääsen linnan juhliin (oletan, että ainoat saumat itselläni olisivat avecina, joten ei paineita muru!), pukuni tulee olemaan liukuvärjätty. Mutta kauniin kankaan lisäksi Katri Niskasen laskokset vaan toimivat. Taas. Loppuun täytyy vielä mainita mielestäni illan pari karmeinta.. anteeksi jo etukäteen, mutta Päivi Räsänen ja Mikaela Wulff, te olisitte mielestäni voineet miettiä vielä toisen kerran...

Miten teidän itsenäisyyspäivät sujuivat? Jos olette olleet myös mekkovahdissa, niin kertokaahan kommenttiboksiin omia tuomioitanne? Ja onko kukaan muu miettinyt, mitä itse laittaisit päälle, jos kutsu joskus postilaatikkoon kilahtaisi?

2 Kommenttia

 1. Vääpelin räkää, reps! :D Voooi, mekkoja )ja ihmisiä muutenkin) arvosteltiin meilläkin päin. Muhun jotenkin iski ihan totaalisesti se Birnin nahkapuku , mustaa nahkaa ja kultaa ja se pääkoriste, huh! Nätti oli tuo Niskasenkin suunnittelema puku :) Täytynee itekkin bloggailla omat top vitoset tuolta juhlista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isi on aina sanonut tota vääpelin rääksi, ylläripylläri isi on oppinut sen termin armeijassa! :D

   Ja joo, meilläkin mentiin välillä vähän myös ihmisten arvostelun puolelle ;) mutta oon samaa mieltä, että se Birnin pääkoriste oli ihana! Niin keijukaismainen, mutta kuitenkin juhlava ja sopiva kantajalleen! Ootan innolla, jos top viitoset jaksat listailla! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.