Pages

Buutsit

Eilisestä maanantaiden maanantaista on selvitty, ja niinkuin eilen jo arvelinkin, ei suunta voi olla kuin ylöspäin! Viime viikosta asti olen ollut tukkoinen, ja tänä aamuna kurkkukipukin oli palannut, mutta ei anneta sen haitata, eihän? Sehän tarkoittaa vain sitä, että on vähän enemmän syytä juoda Muumi-teetä. Olen kyllä kehittänyt semmoisen pakkomielteen noihin, että oksat pois! Tänään vuorossa oli Kyllä minä tiedän! ja poikkeuksellisesti ilman maitoa. Meidän äiti ainakin yökkäilee joka kerta, kun laitan teehen maitoa, mutta niin se vaan on parasta!

IMG_5620
Kävin tänään Anttilassa sen viallisen Kivi -tuikkukipon kanssa, ja täytyy kyllä sanoa, että sain niin ystävällistä, nopeaa ja hyvää palvelua, että minusta tuli erittäin tyytyväinen asiakas. Lisäksi sain tosiaan vaihdettua tuikkukipon uuteen, virheettömään versioon. Olivat samaa mieltä, että se edellinen oli viallinen, joten sain uuden ja he lähettävät sen viallisen Iittalalle takaisin. Eikä kukaan ollut ehtinyt käydä ostamassa vaaleanpunaisia kippoja sitten lauantain, joten sain toisen niistä kahdesta sinne jääneestä, ja hyllyyn jäi vielä yksi. Jos joku muukin vielä kaipailee vaaleanpunaista Kivi-tuikkua, niin suosittelen käyään nyt! Ovat siis Anttilassa jouluun asti -25 prossan alessa!

Sen jälkeen kävin hakemassa Ärrältä H&M:n paketin. Olin tilannut jo jokin aika sitten nettikaupasta nahkaiset pitkät saappaat. Olen haaveillut ruskeista saappaista koko syksyn ja nämä olivat kertakaikkiaan mun mieleen. En halua tiukkoja saappaita, ja näissä oli sopivan leveä varsi. Haluan riittävästi korkoa, mutta se ei saisi olla kovin kapea, että sillä on hyvä kävellä. Mielellään ei myöskään ihan tasapaksu tolppa, jotta korko näyttäisi vähän sirommalle. Nämä olivat vieläpä aitoa nahkaa, joten materiaalikin olisi kohdillaan.

saapas IMG_5633
Kaiken pitäisi olla täydellistä, eikö vaan? Mutta kun minulla on ongelma! En saa noita jalkaani! Niissä ei ole vetoketjua, ja kantapäässä on kovaa muovia, tai vastaavaa vahvikkeena, enkä saa taivutettua nilkkaani niin, että jalkaterä sujahtaisi perille asti. En ole mielestäni mikään paksunilkka, eivätkä saappaat pohkeenkaan kohdalta ole edes tiukat, lähimainkaan. Miten nuo pitäisi saada jalkaan?! Nyt kokeneemmat saapastelijat kertokaa tällaiselle ensimmäisiä saappaitaan sovittelevalle urpolle, että missä asennossa sitä jalkaa pitäisi siitä nilkkakohdasta koittaa tunkea ohi?

IMG_5632
Luulen, että apu voisi olla pitkävartinen kenkälusikka, koska ongelmana tuntuu olevan se, että minun kantapääni laskeutuu sen kovan kantapäätä tukevan osan päälle.. jospa kenkälusikalla saisi liuskautettua kantapään oikealle puolelle? Luuletteko, että se voisi auttaa? Meillähän ei nimittäin semmoista ole, joten en voi testata. Täytyy käydä huomenna ostamassa, mutta en silti tiedä viitsinkö pitää saappaita, joita ei esimerkiksi kyläilemässä käydessä välttämättä saa jalkaan takaisin!

ÄLLÖVAROITUS SEURAAVAA KUVAA VARTEN! Nimittäin saappaiden sovittelua kaiken lisäksi vaikeuttaa se, että en uskalla kovin vahvasti jalkaani sinne runnoakaan. Muistatteko, kun sanoin lauantaina tennareiden hiertäneen kantapäihini maailmanlopun rakot? Nyt ne onneksi alkavat vähän kuivettua, mutta kantapäät ovat silti edelleen pirskatin kipeät.. eikä liene ihmekään, kun ne tälle näyttävät! Oon kyllä joku rakkojen kuningatar..

IMG_5623
Olkaa taas ihania ja kertokaa mulle, jos teillä on jotain vinkkejä saappaiden jalkaan laittamiseen!

Ps. kylläpä nauratti kun luin mun eilisen avautumisen tänään läpi. Ensinnäkin aikamoisella paatoksella kirjoitettu ja toisekseen oli ihan erinäisiä yhdys sana virheitä mahtunut mukaan... nooo, sen siitä saa kun huonon päivän päätteeksi alkaa kirjoittamaan blogitekstiä puolen yön jälkeen! Olkoon virheet siellä edelleen muistona siitä, että kiukkuisen maanantain päätteeksi unohtuu moni asia, jota äidin kielen tunnilla on oppinut.

6 Kommenttia

 1. Mulla on kanssa sama ongelma aina noiden jalkaanvedettävien-mallien kanssa joissa ei oo mitää sivuvetskareita. Sen verran korkea jalka, että olen jo suosiolla luovuttanu noiden kanssa, mutta jos keksit jonkun hyvän keinon niin jaa ihmeessä tieto tännekkin päin. :) Tosi kauniit on kyllä nuo saappaat muuten. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, noi on kyllä niin kivan näköiset, että ei viitsisi vielä luovuttaa!

   Koitan nyt tänään käytännössä noita Ninnumaarian ja Janinan vinkkejä ja sit raportoin, oonko määkin menetetty tapaus, vai onnistuinko! :D

   Poista
 2. Ihanat saappaat!! <3
  Mulla juurikin pitkävartinen kenkälusikka autaa, jos on tuonkaltaisista bootseista kyse. Jos ei vielä se vie ongelmaa pois, niin ohuet sukkahousut ovat liukkaat ja saavat jalan aina sujahtamaan näppärästin tiukkaankin saapikkaaseen, joten laita vaikka sellaiset housujen alle!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suur kiitokset! Tänään lähtee vinkit testiin! Ja tosiaan tykkään itsekin noista saappaista niin paljon, että en haluaisi luovuttaa!

   Poista
 3. IHANAT. Saappaat. Ei rakot.

  Kuule, tunkeminen auttaa aina. Kitkuta niin kauan että kertakaikkiaan menevät. Kun on puolivälissä, nouse seisomaan ja paina jalkaa alaspäin samalla kun vedät vartta ylös (kuulostaa muuten todella pervoilta ohjeilta nämä :D)

  Ja kuten edellinen kommentoija sanoi, ohuet sukkahousut tai sukkahoususukat ensimmäisillä käyttökerroilla! Ainiin ja suutarikin venyttää, niin paljon kuin tarvis on. Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha, meinaan kuolla nauruun :D mää en kyllä ensin huomannut mitään pervoa noissa ohjeissa, mutta nyt kun sanoit, niin hajosin niin pahasti!!

   Mutta kiitos vinkeistä joka tapauksessa, tänään tartun toimen ja yritän uudemman kerran!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.