Pages

Ale-shoppailut ja vähän muuta höpötystä

Minä lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että eilen tehdyt ale-shoppailut olivat näiden alejen ainoat. Ainakin melkein. Tänään en viitsinyt lähteä kaupungille edes tappamaan aikaa, ettei vaan sortumisia satu. Yritän pitää tiukkaa linjaa rahankulutuksen kanssa, koska haaveissa olisi jotain vähän tyyriimpää (sen saa aleista ostaa jos mieleinen löytyy!), nimittäin lumilauta! Mun ei kyllä ollut ollenkaan tarkoitus tulla tästä höpöttelemään tänään, mutta antaa mennä tähän alkuun sitten!

Oon käynyt lautailemassa joskus männä vuosina erinäisiä kertoja, vähän vaihtelevalla menestyksellä. Pystyn kyllä laskemaan kokonaisen rinteen kaatumatta (en ihan joka kerta tosin), mutta laskeminen on vielä niin haparoivaa, ettei siitä varsinaisesti pysty nauttia. Lompakkoa kirpaisee vaan mennä jatkuvasti vuokraamaan lautaa, koska siitä saa pulittaa enemmän kuin hissilipun hinnasta. Suksilla oon laskenut suunnilleen saman verran kuin laudalla, eli en ihan hirveästi niinkään. Mutta lautailu tuntuu paljon mukavammalle. Me ollaan täällä kotona viime viikot oikein yllytetty toisiamme, tuo miekkonen nimittäin haaveilee uusista laskettelu-suksista. Se on meikäläistä ahkerampi laskija, ja sillä omat sukset onkin. Ne on vaan ostettu teini-ikäiselle pojalle, mutta nyt tuo melkein 190 senttinen varsi kaipaisi vähän jykevämpiä välineitä. Tuo puolisko laskee minulle lukemia, kuinka monen vuokra-kerran hinnalla jo saisi uuden laudan ja minä kiertelen urheilukaupoissa ja lähettelen toiselle töihin viestejä löytämistäni tarjouksista. Eikä kuume ainakaan laske.

Levi09 188 Levi09 215

Keväällä olisi taas mahdollisesti Lapin reissua tiedossa, joten olisi muuten kivaa, kun meillä olisi kunnon vehkeet. Minä en tosiaan edes mitään kallista settiä kaipaa, kun oo vielä niin vasta-alkaja. Jotkut perus-turvalliset ja varmat vehkeet vaan. Totesinkin, ettei ole järkeä ostaa kalliita kun oon niin tumpelo, että tuskinpa edes huomaisin eroa. Tyytynen siis johonkin, vähän edullisempaan, vaikka tämän legendaarisen biisin vuoksi kyllä houkuttelisi myös burton-lumilauta! Linkin  klikkaaminen tapahtuu omalla vastuulla, mutta suosittelen sitä jokaiselle!

Lumilautahaaveilut saa jatkua, ainakin siihen asti, että ehdittäisiin yhdessä kaupoille ihan oikeasti tarjontaa katsastamaan. Siihen asti saan tyytyä ihan muunlaiseen urheiluun, mutta niinkuin eilen puhuinkin, löytyi siihenkin onneksi aleista "välineitä". Mulla ainakin kuntosalilla käynnistäkin on viimeaikoina tullut vähäsen välineurheilua. Keskusteltiin tästä jokunen vuosi sitten opiskelukavereiden kesken, ja silloin vielä sanoin, etten minä tarvitse kivoja ja nättejä urheiluvaatteita vaan reikäiset pieru-verkkarit ja kulahtanut t-paita käy hyvin. Siihen eräs ihana tanssiva opiskelukaverini totesi olevansa eri mieltä, sillä hänen mielestään urheiluunkin pätee periaate look good, feel good. Ja arvatenkin olen itsekin kääntänyt kelkkani. Eipä sillä, kyllä mulla edelleen on mun röntsä-vaatteet tallessa ja käytössäkin, mutta kyllä hyvistä, ja näteistä urheiluvaatteista saa lisää potkua. Ehkä vähän pinnallista, mutta eikai sillä ole väliä. Tärkeintä lienee se, että urheileminen on kivaa, samahan se on jos lisä-kivaa siihen tuo kivat urheiluvaatteet.

IMG_6426 IMG_6427 IMG_6425

Eilen siis (arvatenkin) Henkalta ja Maukalta tarttui matkaan kreisi-kuvioiset urheilutrikoot ja söpöäkin söpömpi pinkki urheilutoppi. Oon kokenut H&M:n urheiluvaatteiden laadun ihan hyväksi. Mulla on muutamakin toppi, ja trikoot sekä yhdet urheilurintsikatkin. Kun vaan ottaa sopivan napakan koon, niin ovat varsin kelpoisat edulliseen hintaansa nähden. Mulla on myös yhdet sellaiset jooga-urheilurintiskat. Ne ei paljoakaan tue (eipä sillä, ei joogassa niin paljon tarvitsekaan kuin vaikka juostessa), ja lisäksi toppi kulahti tosi nopeasti. Varsinkin ohuet olkaimet venähtää hurahtivat vaikka kuinka paljon melkoisen pikaisesti. Urheilukäytössä niistä ei siis paljon ollut hyötyä, mutta siirsin ne vain kotikäyttöön. Oli muuten ainoa omistamani yläosa, joka päällä pystyin viime kesänä Italiassa nukkumaan.

IMG_6430 IMG_6431 IMG_6432

Ihan pelkällä urheilulinjallakaan ei pysytty. Ainakin täällä Jyväskylässä oli miesten osastolla alessa David Beckham -boksereita viitosella, joten ostin vähän lahjuksia myös tuolle miehelle. Urheiluvaatteiden ulkopuolelta ostin vielä itsellenikin jotain, kun alerekistä näppeihin osui myös jo aiemmin sovittelemani ja haaveilemani kukallinen paita-pusero. Aiemmin jätin sen kauppaan, koska se ei tosiaan ollut mikään välttämättömyys ja en viitsinyt silloin siihen edes sitä 25 euroa sijoittaa. Nyt se kumminkin killui 10€:n punainen hintalappu mukanaan, joten olisi ollut hölmöä jättää ostamatta. Olen enemmän kuin tyytyväinen. Paitapuserot ovat mystisesti ilmestyneet mun vaatekaappin tämän vuoden aikana. Aiemmin mulla oli vain kaksi paitapuseroa, molemmat puuvillaisia ja ruudullisia, mutta tänä vuonna on kaappiin löytynyt myös erinäisiä keveämpiä materiaalia olevia puseroita. Olin jo vähän huolissani, että olenko kasvamassa asialliseksi aikuiseksi, mutta onneksi kaksi niistä on kukkaprintillä, niin ei meno mene liian vakavaksi!

IMG_6435 IMG_6433 IMG_6434

Nyt minä jatkan täällä sohvalla loikoiluani ystävieni suklaapurkin, teekupin ja Hobitti-kirjan kanssa. Vähän poden huonoa omatuntoa siitä, että vaan lötköilen täällä kun toinen on töissä. Aiheeseen liittyen oli muuten juttua joulukuun Oliviassakin. Vaikka itse kyllä ansaitsen myös omat rahani, tuntuu silti pahalta vaan laiskotella kotona, kun toinen paahtaa töissä. Vaikka tiedän, että toinen tykkää työstään, olisi se silti varmasti mielellään täällä sohvalla pötköttelemässä mun vieressä. Koitan harjoittaa itsepetosta ja hiljentää kolkuttelevaa omatuntoani, vakuuttelemalla itselleni, että oon parempi tyttöystävä kun saan rauhassa relata päivän. Ehdin laittaa parempaa ruokaakin. Ja pyykätä ja siivota. Kohta teenkin niin, kunhan syön vielä pari sulkaata ja luen vielä pari lukua.

IMG_6424 IMG_6419

Kommenttiboksiin saa jättää lumilautavinkkejä, mielipiteitä ale-ostoksista, omia näkemyksiä laiskotteluun ja huonoon oma-tuntoon, paitapuseroihin tai ihan mihin vaan! Oon vaan niin onnellinen kaikista saamistani kommenteista, se on kyllä ihan huippua! Tietäkäähän se, että jokainen kommentti kyllä piristää mun päivääni ihan mieltsisti (mua on kielletty käyttämästä tätä sanaa, mutta nyt kyllä tilanne suorastaan huusi sitä)!

4 Kommenttia

 1. Iiihana toppi! Mun oli tarkoitus ostaa urheiluvaatteita tänään alueista, mutta onnistuin kiertelemään joka paikassa muualla. Siis H&M:lle ekana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ainakin täällä Jyväskylässä oli H&M:llä paljonkin valikoimaa alennetuissa urheiluvaatteissa, suosittelen kokeilemaan oisko sielläkin! Osa vaan oli ovelasti piilotettu Divided-osaston ale-vaatteiden sekaan :)

   Poista
 2. Nyt on pakko kysyä että kuinka sä laitat näitä kuvia blogiin? Jotenkin Flickrin kautta? Oon itse ihan tumpelo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, flickriin lataan ensin, koska mulla ainakin menee kuvat ihan puuroksi jos suoraan bloggeriin laittaa. Eli lataan flickriin ja sieltä kopsaan html-linkit sit aina blogitekstin html-koodiin (kutsutaanko sitä siksi?). Voi olla, että olisi helpompikin tapa, mutta oon itse aikamoinen tumpelo myös, niin teen näin. Toivottavasti oli apua :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.