Pages

Kulmakivi

Jokainen varmaan on törmännyt joskus listauksiin vaatekaapin kulmakivistä? Tiedättehän ne listat, joiden avulla voi rakentaa klassisen vaatekaapin, jossa kaikkea voi yhdistellä keskenään ja maustaa hetken trendeillä. Valkoinen kauluspaita, musta hyvin istuva jakku, kynähame, suorat housut, tummat farkut, klassinen trenssi ja mustat simppelit nilkkurit, ballerinat ja avokkaat. Kuulostaako suurin piirtein tutulta? Voin kertoa, että minun vaatekaappini ei näytä tuolta. Ei edes hyvällä tahdolla.

Ennen kaiken simppelin ja klassisen (ja helposti yhdisteltävän) ostaminen oli minun mielestäni pelkästään tylsää. Olen vissiin alkanut kasvaa aikuiseksi, kun välillä vähemmän on enemmän ja aina ei tarvitse olla värien ilotulitusta - enää niin täytyy olla vain suurimman osan ajasta. En voi väittää vieläkään olevani klassisen tyylin suurin ystävä, mutta olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, mikä näiden kulmakivien hienous on. Minulle se on ehdottomasti yhdisteltävyys. Älkää ymmärtäkö väärin, ovathan ruusukuvioiset paidat ja kellohameet ihania, mutta aika haastavaa niiden yhdisteleminen on. Tällä hetkellä kylläkin erilaisten printtien yhdisteleminen on muotia, mutta ruusupaidan voi yhdistää helposti mustaan simppeliin hameeseen nyt ja vielä ensi vuonnakin,. Näin säästytään turhilta asukriiseiltä (no, ainakin osalta niistä.)

IMG_4073
Valkoista kauluspaitaa saadaan vielä meikäläisen vaatekaapissa odotella, mutta askel aikuisuuteen on jo otettu, nimittäin minunkin vaatekaapistani löytää nykyään mustat avokkaat! Olin ihastellut näitä China Girlin mokkaisia avokkaita jo pitkään. Lukenut kokemuksia ja harkinnut. Opiskelijan kuukaudibudjettiin 87 euron kengät kumminkin haukkaisivat aikamoisen loven. Sitten kerrankin onni potkaisi minua, ja kaikki China Girlin kengät olivat Footway.fi:ssä hurjassa alennuksessa. Kun kuolailemilleni aitoa mokkaa oleville avokkaille jäikin yhtäkkiä hintaa enää reilut neljä kymppiä, ei tarvinnut enää jahkata.

IMG_4076 IMG_4078
Edelleen olen tyytyväinen. Kengät ovat todella kauniit ja mukavat jalassa - ainakin suhteellisen mukavat. Korkoa on nimittäin 13 senttiä, joten valehtelisin jos väittäisin etteivätkö ne vähän tunnu. Super-koron vuoksi nämä eivät myöskään mitkään toimistokengät tule olemaan, vaan saavat keskittyä juhlakäyttöön. En ole päässyt tositoimiin näillä kengillä vasta kuin yhden kerran, ja kyllä silloin ainakin näillä jaksoi humpata. Ainoa ongelma on se, että tällä merkillä koot ovat niin pieniä, että niistä suositellaan ottamaan yhtä numeroa normaalia isompi koko. 39 paljastui minun tapauksessani kuitenkin hieman liian isoksi ja vaikka päkiän alle laitettava silikoni-pohjallinen helpottaa asiaa, täytyy näihin kenkiin vielä hankkia sellaiset kantapäähän kiinnitettävät tyynyt, jotka vähän pienentävät kokoa ja estävät kantapäätä plompsahtamasta ulos kengästä.

IMG_4072
Olen erittäin onnellinen näistä. Täytyy sanoa, että ne neljä kymppiä olivat money well spent. Sitten vaan juhlia järjestämään, jotta tulee käyttöäkin! Oletteko te klassisen tyylin suosijoita vai suositteko erikoisempaa?

6 Kommenttia

 1. Itse kuulun varmastikkin erikoisuuksien ja klassisten sekoittajin. Jotkut hankinnat teen ajattomuuden kannalta niinkun esimerkiks mustat peruskorkkarit, pikkumusta ja taitaapa minulta se valkoinen kauluspaitakin löytyä ;) Mutta tykkään sitten kuitenkin aika ajoin hullutella ja yhdistellä asuja hieman eritavalla. Ihan neule-kauluspaita naikkosta minusta ei ainakaan ihan heti muovailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaakin olla se "paras" mahdollinen kompromissi.. tai ainakin tuntuu siltä, että itse olen kallistumassa juurikin samaan suuntaan, jollaista sinä kuvailit :) vähän klassisuutta hauskuutta unohtamatta! :)

   Poista
 2. Todella ihanat kengät, itsellänikin olisi kaapissa juuri mokkaisten mentävä aukko. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mokkaiset on kyllä tosi kauniit, itse ainakin tykkään niistä enemmän kuin normi-nahkaisista..!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.