Pages

DIY Niittipaita

Olen haaveillut pitkään niiteillä tuunamisesta, mutta vihdoin tänä syksynä tartuin tuumasta toimeen.

IMG_2955
Neliön muotoiset niitit on vähän liian rock mulle (niin kuin aina sanon, että mun vasemmassa korvassa olevat kolme korvista on!), joten eBayhyn vaan hakuun round studs. Päätin tilata hopean värisiä niittejä kolmessa eri koossa, 3mm, 7mm ja 10 mm. Tilasin kaikkia kokoja runsaasti, monia satoja jokaista kokoa, ja silti yhteishinnaksi tuli reilusti alle kymppi. Parin viikon päästä niitit kilahtivatkin sitten postiluukusta.

Koska (kuten aina mun päähänpisto-DIY-projekteissa) mun visio oli aika täsmällinen, eikä mulla ollut kotona siihen sopivaa t-paitaa, kävin nappaamassa Ginasta ihan perus harmaan ihanan pehmeän lörttö t-paidan, jota aloin koristamaan niiteillä.

Aluksi ajattelin laittaa niitit vaan ihan sikin sokin paidan yläosaan, mutta päädyin kuitenkin suunnittelemaan niiden paikat. Tähän olisi varmasti ollut helpompikin tapa, mutta leikkelin maalarinteipistä kolmessa eri koossa neliöitä, joita sitten sommittelin ja liimailin teipinpaloja niille kohdille, joihin päätin niitit laittaa.

IMG_2946 IMG_2947
Sitten ei muuta kuin korupihdit kouraan ja niittejä tökkimään ja piikkejä kääntelemään. Ensikertalaisena mokailin vähän. Ensin ajattelin, etten vielä alkuun käännä isojen niittien piikkejä ihan loppuun asti, mutta sehän kostautui niin, että ne kaikki putoilivat irti muita kokoja laitellessa. Eli niittien piikit on tosiaan käännettävä täysin ympäri asti - niin, että ne painavat kuperaa sisäpintaa vasten. Toinen ongelma mihin törmäsin, oli se, että pienten niittien piikkejä kääntäessä revin paitaan reikiä. Piikit nimittäin tökkäävät materiaaliin pienen reiän ja koska pihdeillä oli vaikeaa saada hyvää otetta niin pienestä niitistä, tuli vahingossa venytettyä ja revittyä kangasta, niin että reiät kasvoivat isommiksi. Onneksi ei kovin isoja reikiä tullut, joten vahingot oli helppo korjata neulalla, langalla ja parilla ompeleella!

IMG_2952
IMG_2956 IMG_2957
Tältä näyttää lopputulos! Itse olen kyllä tosi mielissäni. Harmaaseen perusteeppariin tuli vähän särmää, muttei ole kuitenkaan liian rokkihenkinen. Onnistuin myös hyvin tavoitteessani, kun halusin että niitit ikäänkuin häipyisivät hartioilta alas päin. Nyt vaan teeppari kaappiin odottelemaan ensimmäistä käyttökertaa! Taidan yhdistää sen ihan vaan revittyihin perusfarkkuihin. Vai mitä olette mieltä, tulisikohan siitä liian (se kuuluisa) rock?

2 Kommenttia

  1. Saakohan näitä niittejä ostettua jostain ihan kaupasta, vai saako niitä vain tilaamalla? Jos olis vaikka kauhea kiire tuunata joku mekko -say vaikka viikonlopuksi- ... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. itse en oo ostanut muualta kuin eBaysta, mutta jostakin ompelutarvikeliikkeistä / nappikaupoista kokeilisin, miksei eurokankaastakin voisi kysäistä! Askarteluliikkeiden nettisivuilla ei ainakaan ollut tarjolla muuta, kuin paperiniittejä, jotka ei vaatteissa pysy.. onnea etsintään! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.