Pages

Crazy hat lady

Hullua kissa-tätiä musta tuskin koskaan tulee (koputan puuta), mutta tänään leikin hetken ajan hullua hattu-tätiä. En mää muuten kai hullu ole, mutta jos haluaa, että hiukset on hyvin, niin kyllä elämä lätsien kanssa välillä vähän hankalaa on. Mää en todellakaan kuulu niihin ihmisiin, jotka on talvella halukkaita palelemaan näyttääkseen hyvältä. Tai ainoastaan erityistilaisuuksissa alennun itse sellaiseen. Mulle ei ole ongelma pukeutua rönttöisesti ja kääriytyä sataan kaulahuiviin ja isoihin rukkasiin, mutta kyllä silloin vähän kirpaisee, kun on kerrankin hyvä hiuspäivä ja sitten pitää vetää päähän pipo pilaamaan kaiken!

IMG_4729
Varsinkin nyt, kun mulla on otsahiukset, on pipojen käyttäminen ihan mahdotonta, silloin kun otsiksia ei ole nostanut ylös. Kyllä pipot silloinkin päähän menee, mutta tällaisen (myönnetään, vähän lyhennystä kaipaavan) pitkän otsiksen takaa ei kyllä meinaa nähdä yhtään mitään! Ei kiva! Jotenkin tuntuu, ettei tavalliste pipojen alla voi käyttää muuta kampausta, kuin auki olevia hiuksia pois vedetyllä otsiksella. Onneksi otsisten tuhoutumis-ongelmaan on kuitenkin olemassa edes muutama ratkaisun poikanen... ensimmäinen niistä on lierihattu!

IMG_4709
Naisellinen lierihattu, se oli kertakaikkisen mahtava oivallus. Minulla ei ole kuin tämä yksi. Senkin olen saanut vuosia sitten ystäviltäni joululahjaksi, ja aika kauan meni ennenkä opin sitä käyttämään. Silloin, kun ei halua liiskata hiuksiaan päänahkaa pitkin tämä on kuitenkin mahtava vaihtoehto. Lierien alle korviin kyllä käy vähän hujua, mutta kyllä se silti estää kaikkea lämpö haihtumasta pään kautta taivaan tuuliin. Syy miksi en ennen osannut käyttää tätä, oli se, että käytin talvitakkeina aina vain sporttisia versioita.. laskettelu-toppatakkia tai Adidaksen muhkeaa toppistani. Niiden kanssa en vieläkään viitsi lierihattua käyttää, mutta niiden seuraksi otsiksia suojelevan hatun virkaa hattuhyllylläni toimittaa nykyään jättimyssy.

IMG_4739
Iso löysä myssy on armollinen otsista kohtaan siinä mielessä, ettei se liiskaa otsiksia aivan kiinni otsaan. Lisäksi sen voi coolisti laittaa roikkumaan vähän enemmän takaraivolle, jolloin sen ei tarvitse olla lähes yhtään otsahiusten päällä, jes! Ainoa ongelma itselläni tällaisessa tyylissä on se, ettei tuollainen rento takaraivolla roikkuva myssy tunnu kovin luontevalta. En koe olevani riittävän cool sellaiseen, heh.

Yleensä käytänkin jättimyssyjä ratkomassa toista talveen liittyvää hiusongelmaani. Nimittäin pipojen alle mahdutettavaa nutturaa. En varmasti ole ainoa pitkähiuksinen, jonka hermoa kiristää talvella pitää hiuksia auki. Kun tempoo päälle takkia ja kaulaliinoja ja myssyjä, hiukset menevät super sähköisiksi ja pörheiksi ja sojottavat joka suuntaan. Siksi tulee aika usein pidettyä hiuksia kiinni. Nutturat ja sutturat ei kuitenkaan mahdu kovinkaan monen pipon alle. Ja jos sen saa sullottua myssyn sisään, päytyy näyttämään vähintäänkin jollekin Megamindille. Nutturatytöllekin löytyy onneksi pelastus - neulepannat!

IMG_4769
Neulepannan kanssa voi laittaa hiuksensa nutturalle, mutta otsis-asiassa sekään ei pelasta, vaan littaa ihan samalla lailla kuin muutkin pipot. Itse en ole vielä keksinyt keinoa, jolla voisi saada kaiken. Pitkät hiukset ja otsikset ilmeisesti vaan ovat talvella huono yhdistelmä. Vai pitäisiköhän alkaa pitämään taas hiuksia lapsuuden luottokampauksella, kahdella ranskalaisella letillä? Ei näyttäisi Megamindille, ei liiskaantuisi otsis, eikä ympärillä lentelisi sähköistynyt kiharapilvi.... tässä on ideaa!

Oonko ainoa joka hajoilee talvi-ilman, hiusten ja pipojen yhdistelmälle?

2 Kommenttia

  1. I follow you and I hope you will reciprocate...
    http://www.5minutiearrivo.com/

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.